Noapte
Zi
19 March 2015
1 min read

Deficit de cadre medicale la U.P.U Târgoviște!

Departamentul de Primiri Urgențe al Spitalului Județean Târgoviște se confruntă cu o lipsă acută de cadre medicale. Dovada este că acesta funcționează cu șapte medici din 46, câți ar trebui să aibă, și cu 60 de asistenți din totalul de 120 necesari.
La UPU Târgoviște, se prezintă zilnic în jur de 250 de persoane, iar, anual, aproximativ 80 000. Doar 19% reprezintă urgențe medicale. Restul, spune conducerea Spitalului Judetean, profită de faptul că serviciile medicate sunt gratuite în regim de urgență, și nu pot fi ignorați sau dați în judecată, fie că e vorba de consumul de etnobotanice, de consumul de alcool, de tentativele de suicid etc. Toate sunt tratate în mod egal. Asta pe banii spitalului și în timpul altor intervenții cu adevărat necesare. Șefa Departamentului UPU, Iulica Roșoiu, a declarat că pacienți cu probleme mai puțin grave pot aștepta uneori să fie văzuți de un medic chiar și 4-6 ore, dar pentru a acoperi toate solicitările, s-a întocmit un program de 12/24ore. Pe lângă toate acestea, deficitul de finanțare de la Minister pe anul trecut a fost de 3,2 milioane de lei, care au fost supliniți de spital. Ministerul a acordat 5,9 milioane de lei, dar nu au fost suficienți.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

VÂNZĂTOR AMBULANT, SANCŢIONAT DE JANDARMI

Articolul Urmator

Eminențele cenușii de la conducere

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Cel mai modern și performant angiograf din țără a fost inaugurat la Spitalul de Urgență Târgoviște

În prezența primului ministru al României, Marcel Ciolacu, și al

(Foto/VIDEO) Regal muzical, în semn de recunoștință, pentru cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

În această după amiază, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița,