Noapte
Zi
15 March 2015
2 mins read

Patimile Dâmboviței

Să zicem că unul dintre cele mai importante aspecte ale vieţii noastre este statutul social şi stima de sine. Aspirăm la o viaţă de care să fim mândri şi de care evident să nu ne fie ruşine când ieşim în lume. Asta înseamnă că în mod obligatoriu ne raportăm propriile reallizări la realizările celorlalţi, ne contextualizăm demersurile, oricare ar fi acestea. Mai concret, există momente când avem procese de conştinţă şi ne gândim la ce am făcut, la ce facem şi la ce este de făcut.
Probabil că o să vă gândiţi că astăzi o să vorbesc despre arestări, delapidări, infractori sau alte categorii care creează probleme în societate.
Nu, astăzi mi-am propus să aduc în atenţie indulgenţa şi uşurinţa cu care dâmbovițenii tratează ceea ce se petrece în oraşul în care trăiesc zi de zi. Deşi ar avea toate motivele să protesteze, să-şi ţipe nemulţumirea şi să se revolte, foarte puţini pun în aplicare doza de frustrare. Evident, este şi o masă critică, aflată într-o permanentă expansiune, care se adună şi comentează pe reţelele de socializare. Aproape că nu există o zi în care, pe internet să nu fie transpusă o imagine sau vreun comentariu negativ la adresa administraţiei locale. Cum s-ar spune, undeva acolo, în tăcere, vulcanul clocoteşte. Deocamdată, adună lavă, dar clipa când va erupe nu poate fi prea îndepărtată.
Umilinţa la care suntem supuşi cu toții pare a fi încă suportabilă. Oamenii au acceptat, scrâşnind din dinţi ce-i drept, să primească apă cu fecale, să se îmbolnavească, ba chiar și un deces. Strigător la cer este faptul că lanțul dezastrelor continuă. De data aceasta, le-a fost dat să primească apă cu detergent, sănătatea fiindu-le pusă în pericol și consider că este un incident destul de grav.
De menționat este că, în pofida instiuțiilor care încearcă să mușamalizeze astfel de ilegalități, presa, cu siguranță nu va lăsa să treacă vreo tăinuire nesemnalată, cu riscul de a crea situații incomode.
Dâmbovițenii acceptă şi mizeria de pe străzile oraşelor, iar totul este un șanier. Fiecare metru parcurs la pas se termină invariabil la curăţat pantofii. Asta fără a mai pune la calcul şi autovehiculele, condamnate săptămânal la duş.
Gropile. Ce să mai spun despre ele, de vreme ce toţi le-am dat de partea inferioară în ultimele luni, indiferent că am circulat pe străzile principale, printre blocuri sau pe trotuare.
Despre haosul urbanistic ar fi de scris o carte, dar o simplă privire aruncată de la balconul fiecăruia dintre noi ne convinge că s-a construit cum şi unde s-a dorit, fără nici cea mai mică intervenţie din partea autorităţilor competente.
Toate acestea acestea sunt doar câteva din ingredientele vulcanului a cărui temperatură creşte. Pentru că dacă mai pun la socoteală şi sfidarea se ajunge la o căldură greu suportabilă. Şi când va fi să erupă vulcanul, nici măcar cenuşa nu-i va acoperi suficient de mult pe cei care s-au vrut stăpâni.
P.S. Este greu de spus cât de mult ar trebui să ne întoarcem pe firul timpului pentru a descoperi spiritul ajuns astăzi la ultimul nivel de degradare.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Cardul de sănătate, obligatoriu, la medic, de la 1 mai 2015

Articolul Urmator

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

“Muncitoarea” din partid a înfrânt!

Mare demisie mare! O țănțică, pe care partidul a făcut-o,

Adrian Țuțuianu a închis cercul roșu

Și pentru că obiectivitatea și mai ales datoria față de