Noapte
Zi
25 March 2015
1 min read

Reacție cu efect întârziat! Abia acum se cere situația orelor suplimentare de la Compania de Apă

Recent, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a solicitat o situație privind salariile și orele suplimentare, platite angajaților de la Compania de Apă. Potrivit unor surse din interiorul Companiei de Apă Târgoviște, Dâmbovița, lună de lună, anumiţi angajaţi din cadrul compartimentelor Juridic, Resurse Umane, Biroul de Presă sau chiar directori, plecau acasă, pe lângă salariu, și cu 3000 de lei.
În conferința de presă din 25 martie a.c., președintele Adrian Țuțuianu a adus completări cu privire la acest lucru: ,, La Compania de Apă, de foarte mulți ani, se cheltuie bani pe ore suplimentare, între 3000 și 5000 de ore, lunar. Si anul acesta, de asemenea: 5000 de ore în ianuarie și 4000 de ore în februarie. Fac precizarea că unele sunt justificate, dar restul nu e corect. De aceea, o să urmeze ce am spus eu: un plan de restructurare al companiei, în următoarea perioadă, aprilie-mai-iunie. Ca să vă faceți o idée, împărțiți 3000 de ore la opt și vedeți câte zile lucrătoare sunt și apoi vedeți cât lucrează un om. Orele suplimentare sunt justificate când ai documente de predat, adjudecări. Ce e nejustificat, vom vedea în analiza pe care am solicitat-o. Am cerut să îmi spună câte ore suplimentare au plătit lună de lună, pe ultimii ani de zile. Mai mult decât atât, vă mai spun de o cheltuială. În anul 2012, s-au cumpărat peste 400 de echipamente, salopete de lucru, la suma  de 600lei/bucata, în condițiile în care pe piață e la un million jumătate, două milioane, bucata. Cred că erau de firmă.”
Așadar, până la 5000 de ore suplimentare pe lună. Asta înseamnă, ca o medie,  că toți angajații CATD au lucrat încă o săptămână în plus. Ne întrebăm cum le permite Codul Muncii să efectueze peste un anumit număr de ore suplimentare și ce justificări are munca prestată în afara orelor de program, de vreme ce, de pildă, în administrație, nu se acordă astfel de ore, ci doar timp liber corespunzător. De asemenea, ne întrebăm cum de nu i-au fost aduse la cunoștință edilului, până acum, aceste sume fabuloase de bani, primite lunar de către angajații companiei, pentru că atitudinea sa, pare, mai degrabă, o reacție cu efect întârziat și programată cu ocazia alegerilor care se apropie, ca să dea bine șeriful în fața electoratului.
Cuvinte cheie: Adrian Țuțuianu, CATD, ore suplimentare, plan de restructurare.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Deputatul Ionuț Săvoiu, prezent la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est

Articolul Urmator

Mesajul șefului IPJ Dâmbovița, Danil Zepiși, cu ocazia Zilei Poliției Române

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele