Noapte
Zi
2 April 2015
1 min read

Adrian Țuțuianu: Alegerea preşedintelui CJD prin vot indirect, cea mai mare prostie posibilă

Adept convins al alegerii şefului forului judeţean prin votul direct al cetăţenilor judeţului, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, dezaprobă total proiectul codului electoral, potrivit căruia ar putea fi ales prin votul consilierilor județeni. Acest lucru îl supără foate mult şi aduce în discuţie subiectul ori de câte ori are ocazia. Motivul invocat este că noul președinte va fi la mâna consilierilor, care l-ar putea schimba din varii motive. De asemenea, un preşedinte de consiliu judeţean nu îşi va putea duce niciodată un proiect început la bun sfârşit, deoarece aleşii judeţeni vor cere tot timpul câte ceva în schimbul votului. Adrian Ţuţuianu aşteaptă să vadă dacă noul cod electoral va include această prevedere, pentru a decide dacă va mai candida sau nu la CJD.
 
„M-am exprimat public la Consiliul Naţional pe această problemă. Am spus la Bucureşti că alegerea preşedintelui CJD prin vot indirect este cea mai mare prostie posibilă. Am dat exemplu din anul 1996, când s-a făcut o majoritatea în CJ Dâmboviţa de către PNŢCD cu doi oameni care au primit două apartamente. Cine ştie istoria judeţului, o ştie. Atunci, noi, PSD, cu 16 consilieri, am rămas patru ani în opoziţie, când CJD a fost condus de Romeo Popescu de la PNŢCD. Acesta este un motiv pentru care cred că este o greşeală. Vor apărea subiecte de genul acesta tot timpul şi s-ar putea ca partidul care are cea mai mare susţinere în teritoriu să fie în opoziţie în CJD. Al doilea aspect este că niciodată un program cap-coadă nu va putea fi dus la capăt în judeţ cu un preşedinte care este la îndemâna consilierilor, fiindcă fiecare vrea câte ceva. Acest câte ceva uneori îl poţi rezolva în limite normale, legale şi corecte, dar alteori nu poţi şi atunci o să apară ideea de a schimba preşedintele. Si atunci, în loc să ne ocupăm de proiecte, o să ne ocupăm de scandal în consiliile judeţene. Răspunsul meu este că nu ştiu dacă voi candida în aceste condiţii la CJD. Trebuie să vedem cum se finalizează legea. Eu le-am spus colegilor mei, parlamentarilor, că este cea mai mare prostie să accepte în codul electoral această chestiune”, a precizat Țuțuianu.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Două proiecte CLM pun stop maidanezilor din Târgoviște

Articolul Urmator

Comuna Raciu, proiecte mari, cu buget modest

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Proiectul centurilor ocolitoare pentru Pucioasa și Fieni intră în linie dreaptă

Vești bune pentru infrastructura rutieră a județului Dâmbovița. Astăzi, Ministerul

Comisia Europeană sprijină realizarea Domeniului Schiabil Cocora

Vești bune din partea Comisiei Europene în ceea ce privește