Noapte
Zi
3 April 2015
1 min read

Comuna Raciu, proiecte mari, cu buget modest

Comuna Raciu încearcă să se descurce în 2015 şi cu proiectele, şi cu cheltuielile proprii. Bugetul alocat în acest an se ridică la aproape 15 miliarde ( mai exact, 1 455 000 lei) şi este prea puţin pentru o localitate care vrea să se dezvolte şi să se realizeze, apreciază primarul Grădinaru Vasile, care are multe obiective de onorat, în folosul concetăţenilor. Suma include şi veniturile de la nivelul comunei( 500 000lei), la care se adaugă impozitul pe venit, care, în 2014, a fost de 187 000lei.
La capitolul investiţii, primarul declară ca sunt prioritare proiectele aflate deja în curs de finalizare: reabilitarea şi extinderea Căminului cultural şi extinderea de canalizare, în urma proiectului 3.2.2. De asemenea, la Raciu funcţionează un after-school, unde 30 de elevi, supravegheaţi de cadre voluntare, se recreează, iau masa şi îşi fac temele.
Revenind la subiectul cu reţeaua de canalizare, problema devine stringentă, pentru că toţi cetăţenii trebuie să beneficieze de apă şi canal până în 2018, conform normelor europene. Până în prezent, 388 de gospodării sunt racordate la acest sistem, urmând ca restul să intre pe POS Mediu 2. Astfel, în 2016, se intenţionează finalizarea canalizării pe toată comuna. Apoi, se are în vedere asfaltarea drumului de 972 m dintre comunele Silişte şi Perşinari.
Pe viitor, se va lucra la construcţia unui nou sediu de primărie, prin accesarea de fonduri europene, la construcţia sediului de dispensar de la Şuţa Seacă, la spaţiile de joacă de la Siliştea şi Şuţa Seacă, şi la o extindere de iluminat între satele Şuţa şi Raciu.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Adrian Țuțuianu: Alegerea preşedintelui CJD prin vot indirect, cea mai mare prostie posibilă

Articolul Urmator

Jandarmeria Română – de 165 de ani pentru România

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele