Noapte
Zi
16 April 2015
1 min read

Radu Popa a decis să se retragă din politică! Vezi în ce context şi-a făcut publică decizia!

Deputatul de Târgoviște, Radu Popa, nu mai vrea să candideze, în 2016, și a decis să se retragă din politică! Parlamentarul spune că a luat această decizie de ceva timp, dar a făcut-o publică doar în urmă cu câteva ore, într-un comentariu pe facebook, în contextul în care a criticat inițiativa colegilor săi parlamentari de a-și crește pensiile. Mai mult, Radu Popa consideră acest proiect de lege o jignire la adresa românilor, care trudesc din greu pentru o bucată de pâine. Astfel, deputatul a declarat că nu va vota proiectul şi, dacă va fi adoptat, va refuza să primească pensie de parlamentar.
,,Parlamentarismul nu este o meserie, pentru asta nu poti să spui că te-ai instruit anterior. Deputația nu trebuie să fie o povară pentru alții care, eventual, ar fi chemați să-ți subvenționeze vacanțele și hachitele financiare. Orice mi-ar spune autorii, parlamentari bine odihniți, în mai multe mandate, prin fotoliile capitonate ale sălilor mari, idea unei indemnizații care să plece doar din intersecția, adesea conjucturală, a destinului lor cu Parlamentul, ar fi o veselie inconștientă. Mulți dintre ei sunt exact ceea ce par: niste incompetenți cu blazon, vorbind o limbă română aproximativă și scârțâitoare, încă neasimilată. Ei acoperă zbaterile unui grupuscul compus dintr-o mână de specialiști ce par extratereștrii Parlamentului, rătăciți printre șarjele provinciale ale “meseriașilor” de meserie. (…) Eu nu voi vota acest proiect, iar dacă, cumva, va fi adoptat, personal, voi refuza să primesc pensie de parlamentar. Mă întreb cum s-o uita la aceasta idee autentic parlamentară, veritabil româneascā, un medic aflat pe buza pensionării care, după ce a întors moartea din drum, de mai multe ori, știe că prețul vieților salvate va fi o bătrânețe la preț redus?”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.
Proiectul privind acordarea de pensii speciale pentru parlamentari a fost depus, ieri, 15 aprilie a.c., la Parlament. 255 de deputați și senatori au semnat pentru proiectul de lege, printre care și zeci de deputați ai Opoziției. Proiectul prevede majorarea pensiilor parlamentarilor, în funcţie de numărul de mandate deţinute. Astfel, pensia ar putea ajunge şi la 4.000 de lei pentru un parlamentar cu trei mandate.
Radu Popa a făcut parte din Partidul Poporului – Dan Diaconescu până în septembrie 2013, când s-a încris în PSD, unde a stat până în februarie 2015. De atunci este independent.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Rovana Plumb, prezentă la Nucet, de Izvorul Tămăduirii

Articolul Urmator

Ionuț Săvoiu participă la Adunarea Parlamentă a SEECP, la Tirana

Ultimele Articole

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

Radu Popa, omul lui Vanghelie, șef la PMP

Pentru că alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi, se

Un primar PSD va candida pentru un nou mandat din partea UNPR! VEZI AICI CINE ESTE!

Un primar din rândurile Partidului Social Democrat a anunțat astăzi,