Noapte
Zi
23 April 2015
2 mins read

Subiectul transportul în comun, distracție pe masa de lucru a consilierilor județeni

 Nici în ședința oridinară din 22 aprilie a.c. a Consiliului Județean(CJ) Dâmbovița, proiectul de retragere a licenței opratorului Atyc pe traseul Găeşti – Valea Mare – Ludeşti, nu a fost aprobat. Asta după ce, la ultima ședință din martie, consilierii județeni au hotărât să mai acorde o șansă firmei, pentru a-și rezolva problemele.
         Istoria s-a repetat, ironic, și acum, pentru că aceiași resposabili de soarta societății respective, și implicit a călătorilor, au salvat și de această dată Atyc-ul. Votul a fost la limită: 17 voturi pentru și 17 abțineri, proiectul nefiind aprobat și amânat, pentru a fi dezbătut din nou la viitoarea ședință a CJ. Cei care s-au împotrivit proiectului au fost consilierii județeni liberali, dar de reținut este și numele celor doi PSD-iști, Constantin Ana și Gheorghe Ivan, salariați ai Registrului Auto Român, care au fost de partea societății de transport.
         Ne întrebăm dacă este vorba doar de pură ignoranță sau de un conflict de interese personale, dar cert este că acești consilieri trebuie să plătească și să justifice consecințele neacordării unei priorități maxime acestei probleme, fără soluționare de peste un an de zile.  Problema nu este numai a firmei, nu există o teorie a conspirației împotriva acesteia, ci vizează transportului public, în genere, care este la pământ în județul Dâmbovița, iar atăta timp cât consilierii nu vor lua măsuri serioase, nu se va îmbunătăți nimic în sistem. Cunoaștem cu toții realitatea, pentru că mulți circulă cu microbuzul: se folosesc mașini care nu sunt în stare tehnică corespunzătoare, nu sunt de capacitatea cerută de lege, pe traseele adjudicate circulă alte mașini decât cele cu care s-a câștigat licitația, nu se respectă orarul de transport, nu se respectă locul de îmbarcare și debarcare, unele mașini sunt foarte murdare și au șoferi dubioși și vitezomani. Dovadă stau numeroasele măsuri adoptate, de tipul avertismentelor și a sancțiunilor contravenționale, fără rezultat însă.
         Inconștiența societăților este maximă, iar consilierii noștri, se pare că nu se pun de acord nici de această dată să facă ordine în transportul public de persoane. Că doar nu ei merg cu transportul în comun. Dar dacă, Doamne ferește, se constată un caz sau se confirmă niște cercetări, s-ar putea să le dispară brusc zâmbetul de la vot. Sperăm să nu mai păsuiască proiectul și data viitoare și să se facă dreptate.
         La operatorul de transport SC Grup Atyc SRL au fost depistate o serie de nereguli: societatea efectuează serviciul de transport public, în condiții improprii, oamenii fiind transportați ca vitele pe traseu, mașinile sunt deteriorate, firma a utilizat în mod repetat pe traseul cod: 116 Găeşti – Valea Mare – Ludeşti o serie de autovehicule, altele decât cele titulare, încălcând astfel prevederile legale și a folosit mașini cu un punctaj mai mic decât cel cu care s-a licitat în vederea adjudecării traseului.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Video! Miculescu dezminte cu acte acuzațiile lui Sandu Oprea!

Articolul Urmator

Adrian Țuțuianu ține cu dinții de patrimoniul CJD! Nu vrea să îl împartă cu nimeni!

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus

Nu ratați

Comisia Europeană sprijină realizarea Domeniului Schiabil Cocora

Vești bune din partea Comisiei Europene în ceea ce privește

CORNELIU ȘTEFAN (PSD DÂMBOVIȚA) Reconfirmat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița

”Victorie pentru Dâmbovița și dâmbovițeni! Ieri, am stabilit cel mai