Noapte
Zi
6 May 2015
1 min read

Grădina zoologică, imagini live pentru iubitorii de animale!

Primăria Târgovişte vrea să includă Grădina Zoologică Târgovişte într-un circuit turistic, alături de ruinele Cetăţii şi de Turnul Chindiei. Astfel, au fost montate camere video, care transmit live ce se întâmplă în cuşti.
,,Grădina Zoologică din Târgovişte este cea mai veche grădină zoologică din România!
Începuturile Grădinii Zoologice din Târgovişte se leagă de domnitorul Petru Cercel care, în anul 1583, a înfiinţat o menajerie la Curtea Domnească, proiectul fiind apoi abandonat. Ulterior, în anul 1957, a fost înfiinţată o grădină zoologică în Parcul Mitropoliei, iar in locaţia actuală, respectiv zona de nord a Parcului Chindia, se află din anul 1970. Grădina Zoologică din Târgovişte se întinde pe 4 ha şi găzduieşte 29 de specii de mamifere (lei, tigri, urşi, etc) 33 de specii de păsări exotice si 11 specii de reptile.
De menţionat că unele din speciile pe care le întâlnim aici sunt unicat în România (hipopotamul pitic şi o specie de maimuţe – Mangabi negru cu moţ).
Tot în sensul promovării acestui obiectiv, la nivelul Grădinii Zoologice a fost implementat şi un sistem de monitorizare video prin intermediul căruia, pe site-ul Grădinii Zoologice, pot fi vizionate imagini live cu animalele și păsările aflate aici! Vă aşteptăm cu drag sa treceţi pragul celei mai vechi, dar şi uneia dintre cele mai frumoase grădini zoologice din România!”, a lansat invitația primarul interimar al Târgoviște.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Constantin Bălașa, noul manager de proiect pe PIDU A-micro 6

Articolul Urmator

Percheziții la membrii unei grupări specializate în cămătărie, șantaj și proxenetism

Ultimele Articole

ECO-VOLUNTARI ÎN MUNȚII BUCEGI

În perioada 15-19 iulie 2024, un grup de 40 de tineri din județele Dâmbovița și Ilfov (în mare parte, de la Școala nr. 4 Moreni, coordonați de doamna profesoară Mirela Vasile, dar
Mergisus