Breaking News

Percheziții la membrii unei grupări specializate în cămătărie, șantaj și proxenetism

Mai 07, 2015
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean(IPJ) Dâmboviţa au efectuat în această dimineață 29 de percheziţii domiciliare în Târgovişte, Dobra, Finta, Voineşti, Pucioasa, Ploieşti şi Dragomireşti, la membrii unei grupări infracţionale specializate în cămătărie, şantaj şi proxenetism. De asemenea, au fost puse în executare 47 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite.
La data de 7 mai a.c., 200 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă, au descins la 29 de locuinţe ale membrilor unei grupări infracţionale specializate în infracţiuni contra persoanei.
La activităţi au participat şi 90 de luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.
Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2013 – mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane.
În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită ar fi indus o stare de temere victimelor, prin ameninţarea cu acte de violenţă.
De asemenea, aceştia ar fi recrutat mai multe persoane pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 50.000 de euro.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații, al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Potrvit IPJ, persoanele bănuite de șantaj, cămătărie și proxenetism vor fi conduse la Poliția Târgoviște pentru audieri și luarea măsurilor legale ce se impun.
Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , ,