Noapte
Zi
6 May 2015
2 mins read

Liniștea care vorbește

Cu atâta corupție în județul nostru, tindem să vorbim la timpul trecut despre personajele vieții publice care au încăput pe mâna DNA. Când îi vedem arestați, reținuți sau tremurând sub amenințarea unui aviz favorabil de comisie juridică, inevital ne surprindem discutând despre ei cum erau ieri, față de azi: era un om pe care …, cine ar fi crezut că și el a luat …, a dat …, l-au luat și pe …, înainte făcea …, îl știam un om corect …, etc. Cu atâta DNA pe capul lor, acești oameni mor din punct de vedere public, după o agonie psihică roasă de extazul prea multor bani, prea multor influențe, pe scheletele cărora ei au ajuns cândva oameni de seamă ai Dâmboviței. Sunt oameni vulnerabili, prinși în lanțurile DNA despre care noi, sau unii dintre noi, am spus cel puțin o dată: „Jos pălăria!” Pesemne că făcuseră ei o faptă bună, o declarație curajoasă, vreun gest social remarcabil.
Să exemplificăm, la întâmplare: Jos pălăria, domnule Boriga, pentru reabilitarea infrastructurii școlare! Jos pălăria, domnule Marin Grigore, pentru alimentarea cu apă și gaze a comunei Produlești! Jos pălăria, domnule Vlădulescu Dragos, pentru construcția unui așa parc de picnic în localitatea Dragomirești! Jos pălăria, domnule Dumitru Giurescu pentru construirea Căminului de Bătrâni! Jos pălăria, domnule Stan Ion, pentru că nu vă atacați adversarii politici! Jos pălăria, domnule Florin Popescu, pentru mandatul foarte dens și bogat în proiecte și realizări!, iar exclamările de acest fel pot continua.
Fară să-și propună asta, meleagurile dâmbovițene au parte de show gratuit aproape săptămânal, că doar asta i-a mai rămas românului: pâinea mucegăită și circul interminabil.
Capul de afiș ,,al spectacolului” este proaspătul săltat, Sorin Silviu Ungureanu, consilier în cadrul Compartimentului Transport și Siguranța Circulației al Consiliului Județean Dâmbovița, pentru luare de mită de la un transportator din nordul județului.
Ei bine, timpul și DNA-ul ne arată astăzi că în spatele unora dintre aceste pălării pe care nu doar noi ni le-am scos în fața lor, în spatele unor oameni de seamă ai județului care au fost luați drept modele de viață, au stat neclintite sisteme de corupție greu de înțeles chiar și pentru cei mai fini cunoscători de caractere. Timpul, în colaborare cu DNA-ul, vrea să scoată din trecuturile arestaților județului, imperii de desfrânare, în care banul și influența par să fi preacurvit constant nu pentru a-i face din săraci bogați și nici din bogați, putred de bogați, ci o cloacă a distribuitorilor de câștiguri, pentru a centraliza o mafie bună de lăsat moștenire.  Și cu ce se aleg? DNA-ul este primul până și la masa lor succesorală, fără să mai prezinte vreun act de deces fizic! Deși, aflați în fața unor fapte grave care se cereau a fi investigate, în calitate de oameni ai legii, până și procurorii sfârșeau prin a spune: Jos pălăria, domnule …! Iar de la „jos pălăria” de atunci și până la „sus cătușele” de acum, nici măcar o „silenzio stampa” nu ne mai permitem, că nu mai știi împotriva cui s-o ții!

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

S-a semnat actualizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea DN 71

Articolul Urmator

Gabriela Istrate, noul inspector școlar general adjunct

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

“Muncitoarea” din partid a înfrânt!

Mare demisie mare! O țănțică, pe care partidul a făcut-o,

Adrian Țuțuianu a închis cercul roșu

Și pentru că obiectivitatea și mai ales datoria față de