Breaking News

MINISTRUL MARIUS NICA LA TÂRGOVIȘTE: Am venit la invitația lui Adrian Țuțuianu și a doamnei Rovana Plumb

Iun 29, 2015
Autoritățile publice locale și județene, dar și oameni de afaceri din domeniul privat, au participat astăzi, 29 iunie a.c., la o dezbatere pe programele cu finanțare europeană, cu accesări pentru infrastructură rutieră, școlară, apă, canalizare, reabilitare edificii și stimulente financiare pentru firme. Acestea au fost prezentate de ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat și Mircea Bodolan, din partea Autorității de Management.
,, La invitația domnului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și a colegei mele de Guvern, dna Rovana Plumb, de asemenea, la solicitarea domilor senatori și deputați, care reprezintă județul Dâmbovița, am venit astăzi într-o ședință tehnică de lucru, pentru a trece în revistă principalele programe și stadiul lor, pentru perioada 2014-2020”, a declarat ministrul Marius Nica.
Concret, au fost prezentate oportunitățile de finanțare pe Programul Operațional Regional, Programul Național de Dezvoltare Rurală, Programul Operațional Infrastructură Mare și Programul Operațional Capital Uman. Astfel, Ministerul Fondurilor Europene sprijină întru totul accesarea de fonduri nerambursabile de către primari și nu numai. Sunt resurse financiare considerabile, de miliarde de euro, și oferte favorabile pentru perioada 2016-2020. Numai interes și bunăvoință să fie pentru astfel de accesări, venite ca o alternativă viabilă de concretizare proiecte, în lipsă de fonduri locale și județene. Primarii trebuie să dea dovadă de apetență pentru cheltuirea și gestionarea acestor proiecte cu fonduri europene și să grăbească depunerea de proiecte, până nu va fi prea târziu să primească aceste alocații financiare. Ca noutate, proiectele vor fi depuse de potențialii beneficiari în format electronic, la cererea Comisiei Europene, cei care accesează fondurile nu trebuie să mai prezinte documente justificative ale cheltuielilor, ci doar facturi, iar plățile se pot acorda în avans.
Ministrul Nica a atras atenția asupra beneficiilor accesării fondurilor europene, declarând că firmele de la privat vor primii subvenții la angajări, iar persoanele angajate vor fi susținute și ele financiar.
Oportunitățile cu finanțare europeană sunt șansa ideală pentru dezvoltarea județului. Întâlnirea a reunit doar un sfert din primarii locali așteptați, dar întrebările pertinente ale edililor și șefilor de deconcentrate au dovedit implicare și dorința de a face fapte concrete, prin aceste mijloace. (Nicoleta Sima)
Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , ,