Noapte
Zi
12 June 2015
2 mins read

Secretar de stat în Ministerul Educației, în vizită de lucru la școlile din Dâmbovița

Ministrul Secretar de Stat al Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECS), Emil Florin Albota, însoțit de directorul Unității de Management a Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare, Horia Palmer Hîrtopeanu, a efectuat ieri, 11 iunie 2015, o vizită de lucru în județul Dâmbovița, în vederea identificării soluțiilor de finanțate a unor instituții de învățământ (școli și grădinițe) din județul Dâmbovița.
Localitățile care au făcut obiectul vizitei ministeriale au fost: Potlogi, Corbii Mari, Ocnița, Cornești și municipiul Târgoviște.
În urma vizitei s-au stabilit următoarele:
·         Ministerul Educației și Cercetării Științifice va finanța construcția unei grădinițe cu program normal în satul Românești, comuna Potlogi;
·         În comuna Corbii Mari, MECS va finanța Școala Grozăvești. S-a hotărât rezilierea contractului pentru Grădinița din satul Petrești, comuna Corbii Mari – obiectiv finanțat de asemenea de MECS, reluarea procedurilor de achiziție publică și finalizarea lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Primăria din localitate va lua măsuri pentru asigurarea resurselor financiare necesare executării lucrărilor de: alimentare cu apă, montarea unei centrale termice, împrejmuire, amenajare curte interioară, amenajare teren de sport. Pentru Școala din Corbii Mari, autoritățile județene au propus Ministerului Dezvoltării Regionale includerea la finanțare a acesteia în cadrul OUG 28/2013.
·         În municipiul Târgoviște, Ministerul Educației va finanța obiectivul de investiții “Reabilitare și extindere Grădinița nr. 9”, iar autoritățile județene vor face demersuri de includere pe lista finanțărilor pe OUG 28/2013 a imobilului a cărui construcție a fost începută în curtea interioară a grădiniței. Pentru Grădinița nr. 16 din Municipiul Târgoviște, s-a solicitat reprezentanților Ministerului Educației introducerea acestei unități de învățământ pe lista de priorități, în vederea finanțării cu o sumă de 400.000 lei a lucrărilor începute în anul 2009.
·         Pentru obiectivul de investiții “Grădinița cu program normal cu două săli de grupă” din comuna Ocnița, al cărui beneficiar este Ministerul Educației și Cercetării Științifice, urmează să se rezilieze contractul de lucrări și să se reia procedurile de achiziție publică. Valoarea investiției din fonduri MECS este în conformitate cu devizul general al proiectantului – 877.916 lei, iar valoarea lucrărilor ce se vor executa din fonduri locale este de 225.968 lei.
·         Pentru comuna Cornești, pentru Școala cu clasele I – IV, autoritățile județene au propus pentru finanțare acest obiectiv, urmând ca MECS să ia o decizie în acest sens.
Pentru județul nostru, este prioritar să se finalizeze proiectele începute în beneficiul elevilor și profesorilor, alături de celelalte proiecte aflate în implementare, iar pentru perioada următoare, se fac eforturi susținute pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, prin depunerea de noi proiecte.
Facem precizarea că 40 de unități școlare din Județul Dâmbovița sunt introduse la finanțare prin OUG 28/2013, iar alte șapte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR).

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Director nou la Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița! VEZI AICI CINE ESTE!

Articolul Urmator

VIAȚA DE DINCOLO DE GRATII! Mărturisirile deținuților de la Mărgineni, lecții de viață pentru elevii dâmbovițeni!

Ultimele Articole

ECO-VOLUNTARI ÎN MUNȚII BUCEGI

În perioada 15-19 iulie 2024, un grup de 40 de tineri din județele Dâmbovița și Ilfov (în mare parte, de la Școala nr. 4 Moreni, coordonați de doamna profesoară Mirela Vasile, dar
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele