Breaking News

La Găești, investițiile din fonduri europene, în grafic

Aug 13, 2015

După ce înainte, la Găești, implementarea proiectelor de investiții, finanțate din fonduri europene, ridica mari semne de întrebare și risca să nu fie dusă la bun sfârșit, din cauza termenelor foarte întârziate, acum, primarul orașului, Grigore Gheorghe a declarat pentru Vocea Dâmboviței că este mulțumit de cum decurg lucrurile.
E vorba despre trei mari proiecte: modernizarea spitalului orășenesc, reabilitarea și modernizarea Colegiului Național ,,Vladimir Streinu” și canalizarea, care sunt, acum, în grafic, datorită priceperii și străduinței edilului.
Astfel, s-au încheiat lucrările de modernizare a spitalului orășenesc, despre care primarul spune că este o lucrare de excepție. Mai trebuie finalizată doar dotarea cu echipamente IT.
Un alt proiect finanțat din fonduri europene este reabilitarea și modernizarea Colegiului Național “Vladimir Streinu”, unde au fost probleme grave, pentru că firma care executa lucrările a intrat în insolvență. Acum, însă, lucrurile au intrat în normal și primarul crede că proiectul va fi încheiat cu brio până la începerea noului an școlar, printr-o mobilizare generală. Proiectul a constat într-o reabilitare totală a instituției, care a presupus montare instalații sanitare, parchet, zugrăvit, dotare cu mobilier și laboratoare, construirea unei noi săli de sport.
Al treilea proiect, finanțat din fonduri europene, este canalizarea, prin POS Mediu 1, derulat de Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița. Primarul a asigurat populația că, până la 1 noiembrie a.c., toți locuitorii vor fi racordați la canalizare și apă curentă.
Toate aceste investiții au o contribuție de 2% de la bugetul local, iar restul sunt fonduri europene nerambursabile.(Nicoleta Sima)

Administrație, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , ,