Noapte
Zi
9 September 2015
1 min read

Crucea Roșie Română organizează primul Festival de Prim Ajutor din țară, în perioada 11-12 septembrie

Societatea Naţionala de Cruce Roşie din România organizează primul Festival de Prim Ajutor din România. Astfel, în perioada 11 – 12 septembrie a.c. Bucureștiul va fi capitala primului ajutor. Timp de două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de țări europene vor lua parte la competiția FACE (First Aid Convention in Europe), precedată de Gala Crucii Roșii Române.
FACE este o competiție anuală, ce aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii din Europa, pentru a demonstra abilitățile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstrații spectaculoase de intervenție în situații de urgență. Aflat la cea de-a 28-a ediţie internațională și pentru prima oara în România, evenimentul reunește la București peste 500 de participanți și suporteri. Pentru prima oară din 1987, porțile FACE sunt deschise publicului larg din România, sub forma unui festival menit să încurajeze românii de toate vârstele să afle mai mult despre tehnicile de prim ajutor.
Festivalul se va deschide în data de 11 septembrie, în Parcul Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București, cu o parada a tuturor echipajelor participante, și va continua în aceeași seară cu Gala Crucii Roșii Române – un concert în aer liber, susținut de Direcţia 5, Alexandra Ungureanu și Crush, Mellina și Mircea Eremia.
În a doua zi a Festivalului, începând cu ora 8:30, echipajele participante vor lua startul în Competiția Europeană de Prim Ajutor.
Printre personalitaţile care susţin această iniţiativă, se numără: Iuliana Tudor- ambasadorul Crucii Roşii Române, Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lăcătuş (Shurubel) şi Dan Costea (Coma).
Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița va fi reprezentată de cinci arbitri implicati în competitie, respectiv Dr. Camelia Savu, Dr. Aldea Ion, Dr. Georgescu Anca, Psih. Florea Eugen, Jr. Gheorghe Porumb, trei experți machiaj victime : Titianu Marcel, Banu Ovidiu, Velici Ion si șase voluntari ce vor asigura primul ajutor pentru toți participantii și suporterii din concurs: Bădoiu Radu, Răceanu Magda, Apetrei Roxana, Radu Alexandra, Grasu Adina și Onel Costică.
România nu are dreptul să concureze, fiind țara organizatoare, dar, la competiția de anul viitor, vom fi reprezentați de două echipaje, ambele din Dâmbovița. Acestea au ieșit câștigătoare la fazele naționale din 2014 și 2016. (Nicoleta Sima)

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Vezi aici programul de astăzi, 9 septembrie, ale Zilelor Cetății Târgoviște

Articolul Urmator

Cornel Dinu, numit cetățean de onoare al Municipiului Târgoviște! Declarații emoționante!

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

  10 programe de formare profesională vor începe în luna iulie la AJOFM Dâmbovița

În luna iulie, 140 de persoane înscrise în baza de

(VIDEO) Percheziții în Târgoviște! Doi bărbați și o femeie sunt acuzați de proxenetism! 

În această dimineață, 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului