Noapte
Zi
17 November 2015
1 min read

Munca la negru, intens monitorizată de ITM Dâmbovița

În cursul lunii octombrie 2015, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 90 de controale în domeniul relaţiilor de muncă. În urma acestora 16 angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 74.000 de lei.
Din totalul amenzilor aplicate 90% au reprezentat sancţiuni pentru munca la negru. 6 angajatori au fost depistaţi folosind forţa de muncă fără încheierea contractelor individuale de muncă. Pentru munca nedeclarată s-au aplicat amenzi în valoare de 70.000 de lei.
 În această perioadă a fost organizată campania privind respectarea legii referitoare la desfăşurarea unor activităţi cu caracter ocazional prestate de zilieri. Aceasta a avut ca scop: identificarea unităţilor care folosesc zilieri în condiţiile în care se impunea încheierea contractelor individuale de muncă, identificarea unităţilor care folosesc munca copiilor şi a tinerilor fără respectarea prevederilor legii zilierilor, verificarea beneficiarilor privind modul în care aceştia respectă folosirea zilierilor în domeniile de activitate stabilite prin lege. În urma celor 22 de controale efectuate, 6 beneficiari au fost sancţionaţi cu „avertisment” iar unul trimis către organele de cercetare penală pentru folosirea minorilor fără a implini vârsta de 15 ani şi a altor minori, mai mari de 15 ani, încadraţi ca zilieri dar cu un program de lucru de 10 ore pe zi şi nu de 6 ore, aşa cum prevede legea zilierilor. S-au constatat următoarele neconformităţi:
–      necompletarea corespunzătoare a tuturor rubricilor din Registrul de evidenţă a zilierilor;
–      stabilirea unei indemnizaţii zilnice sub limita prevăzută de lege;
–      neachitarea indemnizaţiei zilnice;
–      folosirea zilierilor în alte domenii decât cele prevăzute de lege.
Pentru toate neconformităţile s-au dispus măsuri de intrare în legalitate.
Activitatea de îndrumare şi control  privind securitatea şi sănătatea în muncă s-a concretizat în 70 de acţiuni de control. 56 de angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat 98 de sancţiuni contravenţionale (96 de avertismente şi 2 amenzi contravenţionale totalizând  13.000 de lei).

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Festivalul Concurs “Ileana Sărăroiu” a ajuns la ediția a III-a! Vezi aici programul!

Articolul Urmator

Femeie din Crevedia, înșelată cu suma de 300 de lei

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele