Noapte
Zi
1 December 2015
1 min read

Mesajul primarului Târgoviștei, Cristian Stan, cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie

Pentru orice popor, Ziua Națională reprezintă un reper viu, care adună în el pagini și episoade memorabile din ființa acelui popor. E acea zi care își plătește cu recunoștință tributul față de un trecut reprezentativ. E acea zi care adună la un loc copiii acelui popor, care topește diferențele dintre oameni, cicatrizează răni și creează cadrul perfect pentru ceea ce numim unitate națională. 
În context, Ziua Națională a României e oglinda-vie a unui trecut demn care-și cere de la noi un viitor asemenea. Rememorăm, desigur, foi ale istoriei în care vorbim de Alba Iulia, de Basarabia, de Bucovina, de Țara Maramureșului și de toți aceia care au strigat la unison că vor unire. „Unire” înseamnă cu mult mai mult decât o simplă adunare între granițe a aceluiași neam într-un anumit moment din timp și spațiu. Unire înseamnă respect reciproc și sprijin pentru aproapele. Înseamnă curaj de a-ți asuma prin sacrificiu apărarea țării și forță de a te întoarce mereu acasă. Unire înseamnă să vibrăm toți atunci când auzim „Deșteaptă-te, române”, și să simțim cu adevărat că aparținem acestui popor. Fără rușine, fără frică, fără resemnare! 
Eu cred că asta au simțit românii noștri de la 1918 și asta au dorit să ne transmită peste veac! Moștenirea lor depinde, mai departe, de noi înșine. Vom fi în stare să le preluăm idealurile, să le prețuim și să ne luptăm pentru ele cu aceeași tenacitate – atunci vom fi demni să strigăm că suntem români! 
La mulți ani tuturor! La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie

Articolul Urmator

Defilarea Garnizoanei Târgoviște cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 Decembrie

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele