Noapte
Zi
2 August 2016
1 min read

O nouă întâlnire cu contribuabilii organizată de ANAF Dâmbovița

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa organizează în perioada imediat următoare, la sediul instituţiei din Târgovişte, Calea Domnească, nr. 166 (zona 2 Brazi), în Sala de conferinţe de la mezanin,întâlnire cu contribuabilii, în scopul îmbunătăţirii informării fiscale, astfel :
Miercuri, 03 august a.c., începând cu ora 10:00, întâlnirea lunară dedicată informării fiscale a contribuabililor, având tematica următoare:
1.   Obligaţiile fiscale generale de declarare şi de plată din luna august 2016.
2.   Noutăţile legislative fiscale.
3.   Noul format al declaraţiei 394.
4.   Serviciile electronice oferite de ANAF.
5.   Cele mai interesante speţe dezbătute în ultima perioadă.
Contribuabilii care doresc să primească, în timpul întâlnirii, clarificări cu privire la o anume problematică particulară din cadrul subiectelor prezentate, sunt rugaţi să trimită întrebarea în timp util (în vederea pregătirii răspunsului) pe adresa de email catalin.dumitru.db@mfinante.ro, cu menţiunea „referitor întâlnire contribuabili”.
Vă aducem la cunoştinţă şi apariţia următoarelor acte normative:
1.   Ordinul preşedintelui ANAF nr. 2047 din 8 iulie 2016 pentru aprobarea Procedurii de distribuire sau restituire în conturile, respectiv din conturile de venituri bugetare corespunzătoare a sumelor încasate în contul 50.86.09 „Disponibil din sume încasate reprezentând prejudiciul cauzat şi recuperat în condiţiile art. 10 din Legea nr. 241/2005″  (Monitorul Oficial nr. 542 din 19 iulie 2016).
Precizări suplimentare:
1.OPANAF 2047/2016 – PROCEDURĂ DISTRIBUIRE SUME DIN CONTUL 50.86.09
   în conformitate cu prevederile art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale „în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul acoperă integral pretenţiile părţii civile, limitele prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate”;
   procedura aprobată prin ordin se aplică în situaţia în care contribuabilii care au calitatea de suspect sau inculpat în cauze ce ţin de aplicarea Legii 241/2015 acoperă integral prejudiciu, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, precum şi în situaţia în care se dispune de instanţa judecătorească.
–                   prin procedură se detaliază modul de colaborare dintre unitatea de trezorerie, compartimentul juridic şi compartimentul cu atribuţii de evidenţă pe plătitori în vederea administrării sumelor stabilite sau estimate cu titlu de prejudiciu, precum şi a gestionării sumelor încasate în contul 50.86.09.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

În atenția șoferilor! VEZI AICI unde va fi amplasat radarul în luna august!

Articolul Urmator

AJOFM Dâmbovița organizează cursuri de calificare!
VEZI AICI OFERTA!

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele