Noapte
Zi
25 October 2016
2 mins read

DÂMBOVIȚA: Persoanele cu dizabilități vor avea acces gratuit la mai multe tipuri de evenimente!

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) implementează pe o perioadă de 18 luni (februarie 2016 – iulie 2017), proiectul Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa, proiect finanțat de Comisia Europeană.
     Proiectul se adresează unui grup-țintă format din 50.000 de persoane cu dizabilități din România, dar și persoanelor cu dizabilități din alte state membre UE participante la proiect, care vor accesa în România și în statele partenere pachetele naționale de beneficii.
     În urma transmiterii de către ANPD a metodologiei de acordare a acestui drept, copiii şi adulţii cu dizabilități din Dâmbovița pot beneficia începând de la această dată de Cardul European pentru Dizabilitate, dacă deţin certificat de încadrare în grad de handicap, în termen de valabilitate. La această dată, în județul Dâmbovița sunt 17634 copii și adulți cu dizabilități.
     Cardul European pentru Dizabilitate va fi eliberat, la cerere, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmbovița.
     Cardul European pentru Dizabilitate este documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilităţi la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, în statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa.
     Serviciile stabilite de fiecare stat membru UE participant la proiect, de care beneficiază persoanele cu handicap în baza cardului, vor fi postate pe site-ul proiectului, www.carddizabilitate.gov.ro. Țările incluse în acest proiect, pe lângă România, sunt: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda și Malta.
     Persoanele cu dizabilități solicitante, vor depune la sediul din Târgoviște, str. Mr. Brezişeanu, nr. 25, al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmbovița, sau pe emailul cardbpsdb@gmail.com, o cerere tip, însoțită de o fotografie tip buletin, realizată în anul în curs. În cazul în care se va opta pentru varianta de transmitere a cererii și a fotografiei în format electronic, se vor păstra aceleaşi dimensiuni ale fotografiei;
    Cererea tip care se află și pe site-ul instituției www.dgaspcdb.ro, la capitolul Formulare și informații utile, cuprinde următoarele elemente:
a) domiciliul sau reședința, seria, numărul B.I./C.I., sau în cazul minorilor, a certificatului de naştere precum și domiciliul sau reședința, seria, numărul B.I./C.I., a reprezentantului legal al acestuia;
b) numărul și perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap, inclusiv comisia județeană care a eliberat documentul;
c) număr de telefon fix sau mobil, e-mail;
d) data și semnătura solicitantului, sau, după caz, a reprezentantului legal.
    Cardul european pentru dizabilitate va fi eliberat de către DGASPC Dâmbovița, în termen de maxim 45 zile de la depunerea cererii, prin persoanele responsabile desemnate în acest sens. Documentul, nominal şi netransmisibil, va fi valabil până în luna august 2020.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

De Ziua Armatei Române, la Răcari are loc Marşul Tricolorului

Articolul Urmator

TÂRGOVIŞTE: „Școala – temelia viitorului oricărui copil”- proiect de integrare educațională a copiilor romi

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele