Noapte
Zi
5 October 2016
2 mins read

Mesajul Preşedintelui PSD Dâmbovița cu ocazia Zilei Mondiale a Educației

“De peste două decenii, pe 5 octombrie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Educaţiei şi a Profesorului, zi pe care UNESCO a desemnat-o ca fiind aceea în care, oficial, se recunoaşte importanţa muncii dascălilor şi a educaţiei, fapt ce îl deosebește pe om de celelalte făpturi însuflețite din univers, căci omul “nu poate deveni om decât dacă este educat”. Evident, nu se impune să existe neapărat o zi a educaţiei pentru a marca şi pentru a ne aminti de rolul primordial pe care îl are în dezvoltarea armonioasă a personalităţii umane, atât din punct de vedere moral, cât și spiritual, cultural, profesional sau social, deoarece fiecare individ educat adaugă, permanent, un plus de valoare societăţii în ansamblul ei.
Cheia reuşitei profesionale, singura modalitate care poate asigura schimbarea în bine a lumii în care trăim, este reprezentată de existenţa unei educaţii de calitate. Aici intervine profesionalismul şi devotamentul cadrelor didactice, munca neîntreruptă şi perfecţionarea continuă, absolut vitale atunci când îţi doreşti excelenţă. Pentru atingerea acestui deziderat trebuie să existe în permanenţă o legătură strânsă între autorităţile locale, părinţi, cadre didactice şi, nu în ultimul rând, elevi, căci ei vor deveni cetăţenii responsabili, capabili să facă fată unei societăţi cu o dinamică alertă, cu provocări multiple, care pretinde individului pregătire temeinică în efortul lui de a se integra şi de a se adapta concurenţei de pe piaţa muncii.
Având în permanenţă în atenţie faptul că mai sunt multe probleme importante de rezolvat pentru ca sistemul educaţional din România să atingă  standardul dorit,  astfel încât şcoala şi profesorul să se bucure de cel mai înalt prestigiu social, astăzi este o zi festivă în care trebuie să ne amintim cu toţii de dascălii noştri, de cei care ne-au fost călăuză pe drumul devenirii noastre şi care ne-au marcat existenţa în cel mai frumos mod posibil, acela de a ne forma ca oameni, dar, şi să mulţumim tuturor cadrelor didactice care, zi de zi, cu perseverenţă, deplină responsabilitate, inspiraţie şi dăruire, asemenea celor din mitul Peşterii lui Platon, care au reuşit să vadă Soarele, exercită o vocație nobilă: aceea de a modela suflete, de a șlefui caractere, de a făuri oameni.
Mă alătur colegilor mei din Partidul Social Democrat în a aduce un omagiu celor de la catedră, dorindu-le energie, forţă creatoare şi devotament în activitate, asigurându-i de respectul şi preţuirea noastră, încredinţându-i, totodată, că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca sistemul educaţional din România să răspundă exigenţelor noastre, ale tuturor. “

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Lucrările la Clubul Pensionarilor și la Centrul de Zi “Arlechino”, aproape de finalizare!

Articolul Urmator

5 Octombrie, Ziua Mondială a Educației

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele