Noapte
Zi
13 October 2016
1 min read

TÂRGOVIȘTE: Primăria pregătește proiecte îndrăznețe, cu bani europeni

În acest moment la nivelul Târgoviștei, municipalitatea a pregătit mai multe proiecte cu sursă de finanțare europeană, proiecte foarte importante și de interes pentru locuitori.
„Ce putem accesa în acest moment vom accesa, din păcate nu prea avem multe posibilități.
Avem pregătit caietul de sarcini și pentru moment vom cere o temă de proiectare, pentru că este un proiect foarte complex, proiectul transportului public ecologic. Este cel mai mare proiect individual care urmează să fie implementat la nivelul Municipiului Târgoviște, un proiect de peste 20 de milioane de euro. Implică, în linii mari, achiziționarea de material rulant ecologic, autobuze electrice, implică stații de încărcare, implică stații de autobuz moderne, implică sistemul de tiketing, și are și o componentă de refacere a infrastructurii stradale. Asta înseamnă că acele căi de transport public, drumul pe care circula autobuzele, va fi reabilitat pe această axă, axa 4, aceasta fiind, în acest moment, axa prin care sunt acordați cei mai mulți bani”, a declarat edilul Cristian Stan.
De asemenea, în acest moment primăria se pregătește pentru depunerea cererii de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru accesare de fonduri privind reabilitare și anveloparea clădirilor rezidențiale, adică a blocurilor de locuințe, dar și proiecte  pentru extinderea creșelor și grădinițelor.
Totodată, municipalitatea lucrează la proiecte privind reabilitarea termică, includerea serelor din Târgoviște în programul Casa Verde,  reabilitarea mai multor instituții de învățământ, proiect privind iluminatul public, dar și proiecte pe programul Capital Uman coroborat cu POR 2014-2020 pentru zonele defavorizate, cum ar fi Romlux, cartierul Matei Voievod sau Priseaca. Aici este vorba despre reabilitare stradală completă plus diferite facilități.
“Mai sunt și alte proiecte, în funcție de axele care se vor deschide și de sursele de finanțare”, a  mai precizat primarul.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Fumatul în școli sancționat drastic de Poliția Locală

Articolul Urmator

DÂMBOVIȚA: Percheziții la persoane bănuite de trafic cu substanțe interzise

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

TÂRGOVIȘTE: Peste 10 milioane de lei se investesc în modernizarea Școlii Nr.9

Peste 10 milioane de lei va investi administrația locală târgovișteană

PSD Dâmbovița, start campanie electorală

Anul 2024 reprezintă un an aparte din punct de vedere