Noapte
Zi
24 October 2016
2 mins read

TÂRGOVIŞTE: Universitatea „Valahia” a finalizat proiectul destinat incluziunii sociale și profesionale a tinerilor în situații de risc

Universitatea “Valahia” din Târgoviște organizează miercuri, 26 octombrie 2016, la ora 11:00, în Campusul universităţii, corp B, Amfiteatrul Paraschiv Vagu, conferința pentru închiderea oficială a proiectului „Incluziunea socială şi profesională a tinerilor aflaţi în situaţii de risc” ISOSTUD+, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Granturilor SEE 2009-2014.
La conferință vom fi onorați să avem alături pe Excelența Sa Doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, precum și reprezentanți ai Fondului Român de Dezvoltare Socială. Întâlnirea va fi un prilej pentru cadrele didactice și studenții Universității Valahia din Târgoviște de a trece în revistă rezultatele deosebite obținute în cele 21 de luni de implementarea a proiectului.
Granturile SEE, instrument activ în susținerea integrării sociale și profesionale a tinerilor
Început în ianuarie 2015, proiectul ISOSTUD+a reunit studenți de la programele de licență și master reprezentând diferite specializări ale Universității “Valahia”: economie, inginerie, litere și științe politice, științe juridice și administrație publică, științe umaniste. Este vorba de studenți aparținând unor categorii vulnerabile, respectiv orfani, tineri din familii monoparentale, tineri de etnie romă, tineri cu dizabilităţi şi tineri care, din motive financiare, familiale sau de altă natură, întâmpină dificultăţi în terminarea studiilor sau găsirea unui loc de muncă.
Prin activitățile sale, proiectul ISOSTUD+ și-a propus reducerea ratei de abandon al studiilor, precum și creșterea capacității de integrare socială și profesională a studenților beneficiari. Proiectul s-a derulat cu sprijinul financiar al programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, iar valoarea sa consolidată este de 1.654.083,09 lei.
Încredere în sine, recunoaștere socială și succes profesional
Dintre cele mai importante activități ale proiectului ISOSTUD+, cu scopul dezvoltării profesionale, putem aminti participarea a 195 de studenți la stagii de practică realizate în baza convențiilor încheiate cu 41 de entități publice și private, organizarea a patru module de formare în domeniile IT și limbi străine și a atelierelor de lucru pe tematica “Protecția mediului și dezvoltarea durabilă”, “Creșterea gradului de absorbție pe piața muncii”, precum și derularea campaniilor de conștientizare cu temele “Incluziunea socială și pe piața muncii” și “Antreprenoriat”.
Se adaugă organizarea unui târg de job-uri în luna iulie a.c. la care au participat 19 firme și organizații din domenii precum asigurări, consultanță, distribuție, IT, industria de panificație, managementul creanțelor, producția de electrocasnice, producția de oțel, telecomunicații, transport, turism. În total, 85 de studenți au reușit să obțină un loc de muncă pe parcursul participării lor în cadrul proiectului ISOSTUD+.
Paleta activităților proiectului ISOSTUD+ este însă mult mai variată, acestea fiind menite să sprijine deopotrivă dezvoltarea în plan profesional și personal a tinerilor. Amintim astfel vizita internațională de studiu în Norvegia la care au participat 30 de studenți, cele patru vizite de studiu la firme și organizații naționale, campaniile de conștientizare intitulate “Cooperare interculturală”, “Nocivitatea consumul de droguri și de alcool” și “Mens Sana in Corpore Sano”, precum și cele două tabere de vară la care au participat în luna august a.c. 90 de studenți din grupul țintă.
Studenții au beneficiat de tutorat asigurat de 12 cadre didactice ale Universității “Valahia”. Pentru acești tutori au fost organizate în cadrul proiectului două sesiuni de formare și două schimburi de experiență pentru îmbunătățirea aptitudinilor de lucru cu tineri în situații de risc. În total, 247 de studenți au beneficiat de-a lungul proiectului de  consiliere și asistență personalizată.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Percheziții la Tătărani la persoane bănuite că au produs ilegal alcool

Articolul Urmator

Turist din Teleorman ajutat de jandarmii montani sa nu cadă într-o râpă!

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele