Noapte
Zi
8 November 2016
1 min read

DÂMBOVIȚA: Administrațiile Locale, în impas financiar

“O problemă deosebită care am văzut că nu frământă clasa politică din Dâmbovița este faptul că Guvernul Cioloş a avut o rectificare bugetară cu cifra 0 pentru Consiliile Locale şi pentru Consiliul Județean. Urmează mâine o altă rectificare, nu ştiu ce anume se va rectifica şi dacă se vor da bani. Este prima dată când Guvernul nu a cerut niciun fel de date Consiliului Județean legate de nevoile pe care comunitățile locale le au
 Suntem într-o situație disperată în anumite localități”, a declarat Adrian Țuțuianu în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc luni, 8 noimbrie a.c.
Acesta a mai precizat ca foarte multe primării se confruntă cu nenumărate probleme privind diferite plăți ce trebuiau făcute din bani de la Guvern, bani care sunt întârziați de luni bune.
Acesta a dat şi exemple de mai multe unități administrativ teritoriale care se află într-un adevărat impas, unele nu şi-au plătit angajații de trei, patru luni, alții nu au mai acordat ajutoarele sociale sau indemnizațiile pentru persoanele cu handicap şi nici pe cele pentru însoțitorii acestora, altele nu îşi pot continua proiectele accesate pe bani europeni.
De asemenea, sunt primării care au făcut sau au de făcut cheltuieli de capital şi care nu au niciun fel de soluții pentru rezolvarea acestor probleme.
UAT Fieni are nevoie de 201 mii lei pentru plata drepturilor insoțitorilor persoanelor cu handicap, iar pentru acelaşi lucru UAT Crângurile trebuie să plătească 123 mii lei şi 593 mii lei pentru cheltuieli de capital.
UAT Bilciureşti are nevoie de 55 mii lei pentru indemnizații şi 50 mii lei pentru cheltuieli de capital.
UAT Malu cu Flori pentru închiderea unor proiecte pe bani europeni are nevoie de 700 mii lei, iar pentru acelaşi lucru UAT Bărbulețu peste 1 milion de lei, şi exemplele pot continuă.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Neînțelegeri între autoritățile dâmbovițene şi cele prahovene privind dezăpezirea DJ 713

Articolul Urmator

ORDINEA PE LISTE A PARTIDELOR PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE!

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele