Noapte
Zi
1 November 2016
1 min read

Inspectoratul Şcolar Dâmbovița a organizat cursuri de inițiere pentru programul “Step by Step”

În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2016 se desfășoară în județul Dâmbovița cursul de inițiere pentru cadrele didactice care doresc să predea în alternativa educațională Step by step.
Cursul a fost organizat de Centrul de Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step București prin Centrul de Formare Târgoviște la Colegiul Național “Constantin Cantacuzino” și este predat de trei formatori din județul Dâmbovița: Stroescu Carmen – profesor pentru învățământ primar  la Colegiul Național “Constantin Cantacuzino” Târgoviște, Popa Elena și Ungureanu Gabriela ambele cu funcție de profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială “Paul Bănică” din Târgoviște.
Cursul își propune introducerea în predarea alternativei Step by Step fiind axat pe teme precum principiile și filosofia alternativei, organizarea unei zile de școală, modalitățile de evaluare și organizarea spațiului educațional într-o clasă de elevi.
La curs au participat peste 50 cadre didactice din 12 județe și Municipiul București, șapte cadre didactice provenind din județul Dâmbovița.
Județul Dâmbovița este un județ cu tradiție în asigurarea pluralismului educațional, alternativa Step by Step fiind adoptată în urmă cu 20 de ani.
În prezent funcționează în 16 unități de învățământ preșcolar și opt unități de învățământ primar, de metodele acestei alternative educaționale beneficiind circa 1700 preșcolari și peste 650 elevi. În plus Gradinița cu Program Prelungit Nr. 2 Pucioasa școlarizează în sistemul Waldorf.
Școlile care organizează cursuri în alternativa Step by Step și anii în care aceasta a fost adoptată sunt:
Colegiul Național “Constantin Cantacuzino” Târgoviște  – 1996
Școala Gimnazială “Paul Bănică” Târgoviște – 1996
Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” Târgoviște – 2005
Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Târgoviște – 2007
Școala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu” Titu – 2005
Școala Gimnazială “Diaconu Coresi” Fieni – 2005
Școala Gimnazială “Radu cel Mare” Găești – 2004
Școala Gimnazială Nr. 4 “Elena Donici-Cantacuzino” Pucioasa – 2016
La Școala Gimnazială Nr. 4 “Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa funcționează o clasă începând cu acest an școlar,  în urma demersurilor întreprinse pentru extinderea cu o clasă a alternativei Step by step și a aprobărilor din partea Comisiei Naționale pentru Alternative Educaționale, autorităților locale și  IȘJ Dâmbovița.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Cezar Preda

Articolul Urmator

Consiliul Județean Dâmbovița, precizări referitoare la circulația pe drumul DJ 713

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele