Noapte
Zi
25 January 2017
1 min read

RĂCARI: Mica Unire omagiată de elevii liceului Ion Ghica

Miercuri, 25 ianuarie a.c., la Liceul “Ion Ghica” Răcari, s-au adunat elevi, profesori și membri ai comunității locale, pentru a serba mărețul eveniment petrecut acum 158 de ani și rămas in istorie cu numele Mica Unire.
Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național, urmat de prezentarea invitaților si de prezentarea unui documentar istoric cu titlul “24 Ianuarie  1859-Unirea Principatelor Române”, și cu  prezentarea mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.
În continuare, corul liceului  sub îndrumarea doamnei profesoare de muzică i-a încântat pe cei prezenți la eveniment, iar elevii ai calselor a X-a și a XI- a au prezentat fragmente din literatura epocii dedicată acestui eveniment și au prezentat activitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. A urmat festivitatea de premiere a elevilor care au participat la un concursuri pe teme istorice și a profesorilor coordonatori.
La finalul manifestării, primarul Marius Caravețeanu a adresat câteva cuvinte prin care a dorit să sublinieze atât importanța evenimentului cât și legătura strânsă dintre școală si comunitatea locală, precum și plăcerea cu care vine întotdeauna în mijlocul elevilor și cadrelor didactice.
,,Prin unire cresc lucrurile mici, prin dezbinare se prăbușesc cele mai mari.”
Sallustius)

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Pentru plata taxelor și impozitelor până la 31 martie, puteți obține o bonificație de 10%

Articolul Urmator

CREVEDIA: Accident grav! Un biciclist s-a dezechilibrat și a fost lovit de un tir

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele