Noapte
Zi
9 March 2017
1 min read

Cancerul de col uterin nu trebuie să ucidă
Testul Babeș Papanicolau este gratuit

Cancerul de col uterin reprezintă una dintre afecțiunile cele mai des întâlnite  la femeile din România.
Conform statisticilor, în fiecare an, la nivelul țării noastre, peste 4000 de femei sunt depistate cu această boală, dintre care mai mult de jumătate își pierd viața. Principala cauză este nedepistarea la timp a bolii, și asta pentru  că femeile încă nu au o educație corectă privind acest fenomen.
În acest sens, Ministerul Sănătății a alocat sume suficiente prin Programul Național pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, prin care se poate efectua gratuit testul Babeș Papanicolau, un test atât de simplu care poate salva atâtea vieți.
Carmen Holban, parlamentarul social democrat care face parte din Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, face un apel către toate femeile, și în mod special către cele din Dâmbovița de a merge și de a face acestă analiză atât de simplă, și în același timp atât de importantă.
“Prin acest test nu facem altceva decât să depistăm stadiul în care există sau nu există această boală.
Ca și în cazul altor tipuri de cancer, cu cât este depistat mai devreme, cu atât rata de supraviețuire crește. De aceea, rog toate doamnele să meargă și să participe la acest program gratuit. Sunt intrați în proiect foarte mulți medici de familie care au contract cu Spitalul Județean Târgoviște și femeile pot beneficia de consultație gratuită, astfel încât sănătatea să fie pe primul loc.
Programul este funcțional, sunt alocați foarte mulți bani, atât medicii specialiști ginecologi, cât și medicii de familie pot face aceste recoltări.”, a precizat aceasta.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

DÂMBOVIȚA: Mai mulți miniștrii vor vizita județul în perioada următoare

Articolul Urmator

Acțiune filantropică a mai multor parohii pentru Centrul Social Floarea Speranței

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele