“Luna Pădurii” reprezintă momentul în care la nivelul Direcțiilor Silvice din țară încep activitățile de împădurire, acolo unde procesul natural nu este posibil.
Astfel, reprezentanții Direcției Silvice Dâmbovița au mers la la UP 9 Neagra, Ocolul Silvic de la Bucșani pentru a da startul acestor activități împreună cu elevi ai liceului Nr.1 Nicolae Ciorănescu.
“La nivelul tutor celor 8 unități Silvice din subordinea Direcției Silvice Dâmbovița se vor organiza astfel de activități la care vor participa elevi ai școlilor din zonele respective. Aceste activități au, în primul rând, un rol educativ, pentru ca ei să înțeleagă importanța existenței pădurii, importanța menținerii pădurilor și protejare lor și a mediului.
“15 martie 15 aprilie este cea mai importantă lună din viața silvicultorilor, atât celor dâmbovițeni cât și a celor din întreaga țară.
Noi ne ocupăm atât cu producerea puieților , prin pepinierele cantonale, dar cel mai important pepiniera centrală Găești, și în zona de munte pepiniera și solariile de pe raza Ocolului Silvic Pucioasa, unde, de săptămâna viitoare demarăm campania de împăduriri în zona de munte, din cauza prezenței și la această oră a stratului mare încă de zăpadă. Direcția Silvică Dâmbovița, în fiecare an și-a realizat indicatorii la regenerarea pădurilor.
Anul acesta avem numai 28 ha de regenerări artificiale și 95 ha de regenerări naturale. Anul trecut am realizat tot ce am avut șantiere libere, atât integrale cât și completări, până la sfârșitul lunii decembrie când a apărut înghețul.
Direcția Silvică Dâmbovița, la această oră, nu are o suprafață foarte mare de împădurit pentru că ne-am ocupat și tot ce am avut liber am împădurit în toamnă. Cele mai bune rezultate le avem când împăduririle sunt sunt în toamnă.
Pe lângă împăduriri Direcția Silvică Dâmbovița se confruntă cu foarte multe probleme, pe lângă asigurarea regenerării artificiale și naturale, este cea a asigurării integrității fondului forestier.
Vă spuneam și anul trecut că am avut reducere la sustragerea materialului lemnos cu 35 % față de 2015. Întotdeauna mulțumesc, pe orice cale, celor de la Jandarmerie și Poliție, și tuturor instituțiilor statului care sunt lângă silvicultori. (…). Oamenii noștri își fac datoria.”, a precizat Costel Preda, Directorul Direcției Silvice Dâmbovița.