Noapte
Zi
14 March 2017
1 min read

Senatorul Adrian Țuțuianu, întrebă Ministerul Agriculturii despre situația fostei Stațiuni de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Bilciurești

“Domnule ministru,
Am fost sesizat la cabinetul parlamentar cu privire la situația fostei Stațiuni de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Bilciurești, actualmente Baza Experimentală a Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (ICDCOC) Palas Constanța. Institutul a fost reorganizat conform HG nr. 675/2016 prin fuziune prin absorbție cu stațiunea amintită (alături de cele din Reghin – județul Mureș și Rușețu – județul Buzău).
Din perspectiva celor care lucrează la unitatea din Bilciurești, decizia a fost greșit fundamentată, noua formulă nereușind să valorifice corespunzător patrimoniul stațiunii și experiența profesională dovedită a bazei de specialiști de aici.
Unitatea de la Bilciurești deține un patrimoniu format din două ferme: una vegetală, care cuprinde o suprafață de 278 ha teren arabil (situată în comuna Bilciurești) și una zootehnică, cu un efectiv mediu rulat de aproximativ 1200 capete ovine, care cuprinde o suprafață de 82 ha pășuni și fânețe (situată în orașul Fieni), precum și o suprafață de 307 ha pășune alpină (situată în Masivul Bucegi – Muntele Leaota).
Din anul 2009, unitatea nu a avut pierderi și nu a înregistrat datorii la buget.
Față de cele enunțate, vă rog, domnule ministru, să analizați posibilitatea revenirii unității la statutul de Stațiune de Cercetare Dezvoltare pe care l-a avut anterior HG nr. 675/2016.”

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Se anunța excluderi în cadrul PNL Dâmbovița?!

Articolul Urmator

Salariații Agenției Pentru Protecția Mediului sunt în grevă de avertisment

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele