Noapte
Zi
19 April 2017
2 mins read

Probleme privind alimentarea cu gaze naturale, semnalate în interpelari de către Oana Vlăducă

În şedința Camerei Deputaților din data de 18 aprilie a.c., deputatul Oana Vlăducă a adresat două interpelari Ministrului Energiei privind probleme care se referă la alimentarea cu gaze naturale din comuna Potlogi şi comuna Lungulețu.
Prima interpelare ca ca obiect punerea în funcțiune a rețelei de distribuție gaze naturale în satul Românești, comuna Potlogi.
“Domnule ministru,
În cursul deplasărilor în teritoriu, am fost sesizată de către reprezentanții unității administrativ-teritoriale comuna Potlogi cu privire la necesitatea finalizării, respectiv punerea în funcțiune a lucrărilor de extindere a rețelei publice locale de alimentare cu gaze naturale în satul Românești, comuna Potlogi.
Celelalte sate componente ale comunei beneficiază de rețea de gaze naturale, în operarea SC Distrigaz Sud Rețele SRL, în baza contractului de concesiune încheiat între societate și Ministerul Energiei. Conform legislației în vigoare, pentru ca rețeaua de gaze să devină operațională și în staul Românești, este nevoie de un act adițional la acest contract de concesiune. Din informațiile pe care le dețin, documentul se află în analiză la departamentele Ministerului Energiei de mai multe săptămâni.
Amintesc și faptul că, în vederea finalizării proiectului, a fost efectuată recepția la finalizarea lucrărilor privind extinderea rețelei în satul Românești (cf. procesului verbal de recepție nr. 37/09.09.2016) și s-a încheiat protocolul de predare-preluare între Consiliul Local Potlogi și SC Distrigaz Sud Rețele SRL în data de 22.12.2016.

Față de cele consemnate, vă rog, domnule ministru, să dispuneti verificarea stadiului documentației – act adițional la contractul de concesiune și să ne sprijiniți în vederea semnării acestuia și punerii în funcțiune a rețelei de distribuție gaze naturale în satul Românești, comuna Potlogi.”
Iar cea de a doua interpelare se referă la branşarea la rețeaua de gaze naturale în comuna Lungulețu, şi anume extinderea rețelei de distribuție gaze naturale în comuna Lungulețu, satele Lungulețu și Serdanu
“Domnule ministru,
În cursul deplasărilor în teritoriu, precum și în cadrul audiențelor la cabinetul parlamentar, am fost sesizată de către mai mulți locuitori ai comunei Lungulețu cu privire la așteptările privind extinderea rețelei de distribuție gaze naturale în satele componente Lungulețu și Serdanu.
Astfel, deși demersurile procedurale au fost parcurse (contract de concesiune a serviciului de furnizare-distribuție, act adițional la contractul de concesiune prin care se prevede ca SC Distrigaz Sud Rețele SRL să preia toate drepturile și obligațiile stabilite în sarcina SC Vital Gaz SA), deși există solicitări din partea a peste 100 de locuitori ai celor două sate pentru branșarea la rețea, punerea în funcțiune a lucrărilor de extindere întârzie.
Față de cele consemnate, vă rog, domnule ministru, să verificați stadiul acestui obiectiv și posibilitatea ca rețeaua de distribuție să devină operațională în zonele menționate.”

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Exercițiu național de înştiințare, avertizare şi alarmare în situații de protecție civilă

Articolul Urmator

Specialiştii Hyperici recomandă AVACOR pentru artere curate şi o inimă tânără

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele