Breaking News

DÂMBOVIȚA: Se fac demersuri pentru despăgubirea culturilor afectate de temperaturile scăzute

Mai 08, 2017
În urma temperaturilor foarte scăzute care au fost înregistrate în județ la mijlocul lunii aprilie, dar și a unui strat de zăpadă, foarte multe culturi, în special pomicole, au fost afectate.
Astfel, livezi întregi au fost compromise, mare parte din producția din acest an fiind distrusă, cel mai afectat fiind bazinul pomicol din zona Valea Dâmboviței, partea de nord a județului.
Astfel pentru a veni în sprijinul pomicultorilor, senatorul Adrian Țuțuianu s-a adresat  Ministrului Agriculturii printr-o interpelare, prin care solicită ajutor financiar de acoperire a pagubelor pentru cei ale căror culturi au avut de suferit.
“I-am adresat o întrebare Ministrului Agriculturii, domnului Petre Daea, despre posibilitățile de acoperire a pagubelor generate de vremea nefavorabilă din ultimele săptămâni, în special pentru zona Valea Dâmboviței.
Sunt 5300 ha de culturi pomicole calamitate, date culese de la Direcția Generală pentru Agricultură, la Voinești 1300 ha, la Văleni 800 ha, la Malu cu Flori 750 ha, Pucheni 300 ha, Pietrari 800 ha, Bărbulețu 300 ha, Cândești 500 ha, Râul Alb 250 ha și Tătărani circa 300 ha.  Fac precizarea că sunt pagube și în zona de sud, de exemplu Lungulețu, Poiana, zona unde se cultivă cartofi, însă mărimea lor este sub 10%, și ca urmare nu se consideră a fi calamitate. În schimb, producătorii agricoli din zonă vor înregistra recolte mai mici și, sigur că există și riscul ca în aceste condiții să avem și un preț mai mare la cartoful de vară.”, a precizat Țuțuianu.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,