Noapte
Zi
3 May 2017
1 min read

Nemulțumiți de legea salarizării, sindicaliștii din învățământ amenință cu proteste

Marți, 2 mai a.c., Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ- FSLI-  a transmis că legea-cadru privind salarizarea “încalcă programul de guvernare aprobat de Parlament”. În cazul în care pentru problemele semnalate nu se găsesc soluții, aceștia amenință că vor declanșa acțiuni de protest.
“Încălcarea Programului de guvernare aprobat de Parlamentul României, în condiţiile în care acesta prevede o creştere a salariilor cu 20%, începând cu data de 01 iulie 2017 şi cu 30% de la data de 01 ianuarie 2018, iar în proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se propune ca prima tranşă de majorare, în procent de 50%, să se acorde de la data de 01 ianuarie 2018. Această propunere înseamnă o diminuare cu 6% a majorărilor salariale şi, ceea ce este mai important, provoacă în rândul salariaţilor din sistemul de învăţământ o stare de neîncredere şi suspiciune referitoare la transpunerea în practică a prevederilor viitoarei legi privind salarizarea unitară”, transmite FSLI prin intermediul unui comunicat de presă.
De asemenea, Sindicaliștii vor și  revizuirea salariului de bază pentru învăţământul preuniversitar.
“Revizuirea coeficienţilor de ierarhizare pentru funcţia didactică  de predare, astfel încât salariul de bază maxim în învăţământul preuniversitar, corespunzător gradaţiei 0 să reprezinte aproximativ 0,28  din indemnizaţia Preşedintelui României”, precizează acesștia.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

DÂMBOVIȚA: Percheziții la CFR Marfă pentru delapidare! Prejudiciu enorm pentru statul român!

Articolul Urmator

Ministrul Educației, Pavel Năstase, vizită de lucru în Dâmbovița

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele