Breaking News

TÂRGOVIȘTE: 62 de proiecte depuse pe Programul Național de Dezvoltare Locală, record pentru Primăria Municipiului

Mai 04, 2017
“În acest moment suntem în faza în care deja am depus solicitări de finanțare, spre exemplu pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Primăria Municipiului Târgoviște a depus 62 de proiecte. Este un record în materie, dacă ne raportăm la primărie , dar și la nivelul județului Dâmbovița.
De ce am făcut lucrul acesta? Pentru că este evident că dezvoltarea unei comunități locale, în condițiile în care, nivelul taxelor și impozitelor este unul care nu poate satisface cerințele de investiții mari. Cele 62 de proiecte, aproximativ 150 milioane de lei, discutăm de proiecte pe școli, pe grădinițe, proiecte pe drumuri, creșe, discutăm de foarte multe domenii unde este nevoie să intervenim, și atunci, una din liniile de finanțare pe care noi ne bazăm o reprezintă Programul Național de Dezvoltare Locală.
Este un program care merge, este unul din puținele programe guvernamentale care funcționează, în acest moment destul de bine. Mă bucur că am reușit să depunem atât de multe solicitări de finanțare, așteptăm răspunsul de la Ministerul Dezvoltării, pentru a putea veni cu documentațiile, astfel încât anul acesta să finanțăm două școli, una două grădinițe, un pachet de drumuri, și anul viitor să reușim să închidem aceste proiecte pe care le-am depus.
Este una dintre strategiile pe care o administrație publică locală trebuie să meargă.
Noi lucrăm și pe bugetul local, avem multe lucrări, dar lucrările de mare anvergură dacă vrei să faci lucrări importante trebuie să le faci prin fonduri nerambursabile atrase, ceea ce încercăm să facem, și eu cred că și reușim. În următoarele luni sper să semnăm contractele  de finanțare pe aceste proiecte pe care am discutat pe PNDL. Exemplu ar fi Școala Nr. 13 din microraionul trei  care urmează să intre într-un program de reabilitare, extindere, modernizare, cu sală de sport, cu mansardare ș.a.m.d., și Școala Nr.8 “Mihai Viteazul”, din microraionul nouă.
 Ambele pe PNDL, pentru că pe fonduri europene încă nu s-a deschis axa, dar avem pregătite alte proiecte pe zona de infrastructură educațională, și mă refer la Colegiul Economic “Ion Ghica”, mă refer la Școala Nr.1, la Școala Nr.10, la Grădinița Nr. 8, și altele.
Sunt peste 20 de proiecte pe care noi deja le avem pregătite și care vor schimba într-o măsură importantă infrastructura educațională a Municipiului Târgoviște.
Sunt proiecte ambițioase. Este o bătălie pe care trebuie să o duci pentru că și resursele de la nivel guvernamental sunt limitate.”, a declarat edilul Cristian Stan.
SURSA: Dambovita la Zi

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , ,