Noapte
Zi
12 August 2017
2 mins read

Ministrul Sănătății, promisiuni de ajutor pentru sistemul sanitar dâmbovițean

În perioada 10 – 11 august 2017, Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, au efectuat o vizită de lucru în Județul Dâmbovița.

 Evenimentul a cuprins o vizită la 3 unități spitalicești din județ și, respectiv, o întâlnire de lucru la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, la care au participat și Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița , echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și reprezentanți ai lumii medicale din întreg județul.

Vizita la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște s-a concentrat pe Unitatea de primiri urgențe (UPU – SMURD), Secțiile ATI, TI-NN, Cardiologie – USTACC și Blocul Operator din pavilionul central. În cadrul acestei vizite, s-a prezentat și propunerea de extindere și modernizare a Unității de primiri urgențe prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, vizavi de care Bodog, prin ministerul pe care îl reprezintă, și-a arătat disponibitatea de a participa la dotarea acestei unități cu aparatură medicală și consumabile din fonduri externe, prin programele gestionate în cadrul ministerului.

Programul vizitei a continuat cu deplasarea la Secția Exterioară Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, unde ministrul a inspectat lucrările de reabilitare ale secției și a analizat perspectivele acordării de noi finanțări pentru această secție, vizitarea Spitalului Orășenesc Pucioasa, unde au fost discutate aspecte cu privire la situația actuală și perspectivele acestei unități spitalicești, Sanatoriul Moroeni, unde s-a inspectat stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a sediului central al acestei secții.

În cadrul întâlnirii de la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, au fost abordate următoarele teme de interes: posibilități de finanțare a dispozitivelor medicale necesare desfășurării actului medical, sumele de bani alocate pentru medicina de familie, contractul cadru cu casele de asigurări de sănătate pentru anul 2018, probleme întâmpinate de personalul medical în desfășurarea activității curente.

Florian Bodog, Ministrul Sănătății a afirmat: „Am fost plăcut impresionat de foarte multe lucruri pe care le-am văzut în sistemul de asistență medicală de la fiecare unitate spitalicească de la dumneavoastră din județ și vreau să vă felicit pe fiecare dintre dumneavoastră. (…) Meritul este al dumneavoastră, al celor care vă desfășurați activitatea aici, pentru că dumneavoastră sunteți cei care practic acordați îngrijiri, care puneți în practică ceea ce gândesc conducătorii județului. (…) Am fost în 3 unități medicale din județ – în cea mai reprezentativă, spitalul județean, în spitalul din Pucioasa și în sanatoriul de la Moroeni, care cred că poate fi o instituție de referință pentru tratamentul tuberculozei în România. Mă preocupă acest lucru, iar Ministerul Sănătății finanțează acest obiectiv.”

Domnul Marian Burcea, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate: „Amândoi, și domnul ministru al sănătății și eu, venim de la clinică, de la spital, de la bolnavi, și sigur că nimic nu se poate face peste noapte. Știu că aveți foarte multe greutăți, am trecut și noi prin ele și, împreună cu domnul ministru, cu Guvernul României, punem la punct o legislație cât mai accesibilă. Am vizitat împreună cu domnul ministru și cu gazdele noastre spitalele despre care s-a vorbit. Pentru spitalul județean, domnul manager a făcut o analiză și vom găsi surse financiare începând cu septembrie 2017. Pentru dispozitivele medicale sunt liste pe care le-am preluat și le vom rezolva, cât se poate, imediat după rectificare.”

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița organizează licitație pentru lucrări de deszăpezire 

Articolul Urmator

RĂCARI: Zilele orașului, pline de însemnătate istorică, dar și distracție

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele