Noapte
Zi
22 August 2017
1 min read

S-a modificat Codul Muncii pentru munca nedeclarată
VEZI AICI NOILE PREVEDERI ȘI SANCȚIUNI

I.T.M. Dâmbovița informează toți angajatorii că în data de 07.08.2017 a intrat în vigoare O.U.G. nr.53/04.08.2017 de modificare a Legii nr.53/2003 – Codul Muncii, publicată în Monitorul Oficial nr.644/07.08.2017, prin care se reglementează situațiile care constituie munca nedeclarată și sancțiunile ce se aplică în cazul identificării acesteia.

Conform actului normativ munca nedeclarată reprezintă: primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activităţii; primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii; primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat; primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial.

Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței, sancțiunile aplicate pentru identificarea muncii nedeclarate se modifică astfel:

– amenda de 20000 de lei pentru:

– primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă

– netransmiterea raportului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii;

-activitatea prestată de un salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat;

– amenda de 10000 de lei pentru activitatea salariatului prestată în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial.

Amenzile se aplică pentru fiecare persoană identificată.

Ordonanța stabilește sancțiuni suplimentare pentru încălcarea obligațiilor angajatorului:

– de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariații care prestează activitate în acel loc – amenda este de 10000 de lei;

– de a ține la locul de muncă evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orei de începere şi a celei de sfârşit al programului de lucru – amenda fiind între 1500 și 3000 de lei.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Prima ediția a festivalului Padina Folk, un real succes

Articolul Urmator

Montaniarzii de la Chindia Jurasik Park vor să cucerească Vârful Mont Blanc

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele