Noapte
Zi
2 October 2017
1 min read

Autorizația privind securitatea la incendiu a devenit obligatorie

Începând din 01 octombrie a.c. autorizația privind securitatea la incendiu a devenit obligatorie, iar proprietarii de clădiri  care nu o dețin riscă amenzi de până la 50.000 lei.

În cazul în care inspectorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență constată încalcări grave a cerinței de securitate la incendiu, pot decide stoprarea activității care se inteprinde în respectiva clădire, și chiar pot aplica o amendă mult mai mare.

“Termenul prorogat pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu expiră la data de 30 septembrie 2017. Începând cu data de 01 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii construcţiilor care au obligaţia obţinerii acestui act administrativ sunt pasibili de sancţionare contravenţională, pentru nedeţinerea acestuia. Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancţiunilor contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 20.000 – 50.000 lei.(…).

„Pe lângă aplicarea legii în sfera sancţionatorie amintită anterior, instituţia noastră reafirmă disponibilitatea pentru soluţionarea situaţiilor obiectivelor care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu şi intrarea în legalitate, prin certificarea îndeplinirii măsurilor de securitate la incendiu şi eliberarea actului administrativ. De asemenea, facem precizarea că documentaţia tehnică, în baza căreia se emite autorizaţia de securitate la incendiu, trebuie întocmită, conform prevederilor legale, de către proiectanţi şi certificată de către verificatorii de proiecte, atestaţi. Reamintim faptul că pentru obţinerea acestui act administrativ, instituţia noastră nu percepe taxe”, se arată într-un comunicat de presă.

Inițiativa obținerii acestei autorizații de securitate la incendiu a pornit în urma tragediei din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, când zeci de tineri și-au pierdut viață în urma incendiului devastator

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Sală de forța nouă la Complexul Turistic de Natație 

Articolul Urmator

Primarul Cristian Stan: “Lucrările la pod sunt absolut necesare, este vorba despre structura de rezistanță” 

Ultimele Articole

Sâmbătă, „Noaptea Muzeelor ” în judeţul Dâmboviţa

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează sâmbătă, 18 mai 2024, a XX-a ediţie a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”. Cu acest prilej, invităm publicul iubitor de istorie și
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele