Noapte
Zi
21 November 2017
2 mins read

POLIȚIA RECOMANDĂ: “Fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care copiii dumneavoastră le întreţin

Din ce în ce mai des vedem sau citim despre cazuri în care minori, fete sau băieți, ajung victime, fără voia lor, în mediul online.

În acest context, polițiștii fac anumite recomandări părinților pentru supravegherea copiilor și pentru atenta monitorizare a modului în care cei mici au acces la internet, site-urile pe care navighează sau persoanele cu care intră în contact pe anumite rețele de socializare.

-Fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care copiii dumneavoastră le întreţin.

-Încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de ei pe dispozitivele de accesare a internetului.

-Comunicaţi deschis cu copiii despre Internet, despre beneficiile şi pericolele existente în lumea virtuală. Copilul trebuie să ştie că poate discuta cu părinţii despre orice aspect întâlnit în lumea virtuală.

Nu este de ajuns ca parintele să fie atent, ci și copilul trebuie să țină cont de anumite aspecte pentru a evita orice pericol sau a-l feri de lucruri ce i-ar putea leza integritatea, fie ea emoțională și ajungând până la cea fizică.

-Nu oferiți persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau despre familia voastră (cum ar fi numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii, adresa, şcoala la care înveţi). Dacă anumite persoane insistă să afle aceste detalii, anunțați imediat părinţi, întrucât este foarte probabil că au intenţii necurate.

-Prietenii din mediul online trebuie să fie doar cei pe care îi cunoașteți în realitate.

-Nu acceptați niciodată să te întâlneşti direct cu o cineva pe care l-ai cunoscut pe Internet! Nu folosiți telefonul personal pentru a suna pe cineva cunoscut pe Internet!

-Nu spuneți  parola de la e-mail-ul altor persoane în afara părinţilor.

-Nu uitați că nu tot ceea ce vedeți sau citiți pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată.

-În cazul în care primiți pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschideți. Nu accesați link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje.

-Dacă cineva vă face să vă simţiți inconfortabil pe Internet, puteți oricând să renunțați la comunicarea cu acea persoană. Nu sunteți obligați să stați pe Internet mai mult decât onsiderați şi nici să suportați ceea ce vă provoacă neplăcere sau teamă; Puteți oricând să îi scoateți din lista de contacte pe cei cu care nu vreți să mai comunicați!

-Cereți ajutorul, în orice situaţie, persoanelor în care aveți încredere, poliţie, părinţi, profesori sau prieteni apropiaţi.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

De dorul familiei a fugit din familia în care era în plasament

Articolul Urmator

Zăpadă de peste un metru în Munții Bucegi (VIDEO)

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele