Noapte
Zi
23 January 2018
1 min read

Târgoviște, locul 10 în “Topul celor mai performante orașe și administrații locale din România”

Potrivit HurbanizeHub, un site care se ocupă cu promovarea de idei, știri și proiecte ale administrațiilor locale din țară, municipiul Târgoviște, ocupă locul 10 în “Topul celor mai performante orașe și administrații locale din România”.

Acest clasament a avut la bază mai multe criterii, de la cheltuielile de capital, la absorția de fonduri europene pentru implementarea de proiecte. În ceea ce privește municipiul Târgoviște, pentru perioada 2007-2016 administrația a reușit să atragă peste 59 milioane de euro de la Uniunea Europeană, o medie de peste 740 euro pe cap de locuitor.

Târgoviștea dispune de un buget local mic în comparație cu celelalte municipii și orașe incluse în top, însă, în ultimii ani, administrația a atras numeroase fonduri și a aplicat proiecte pe toate zonele, pentru ca dezvoltarea să fie una pe toate palierele, de la infrastructura stradală, la modrnizarea unităților de învătământ, la trasnsport public ecologic, la proiecte privind capitalul umam și dezvoltare socială.

“Primele două criterii sunt obiective, iar cel de-al treilea e subiectiv şi ţine de evaluarea experţilor UrbanizeHub care au fost în majoritatea oraşelor din România şi au observat modul în care s-au transformat unele oraşe. Sunt oraşe mari care nu au prins topul şi asta din cauza excedentului bugetar pe care îl au, ceea ce este de neacceptat pentru un oraş în expansiune. Excedentul anual la Trezorerie al administraţilor locale e pe undeva la 10 miliarde RON, adică cam 2.5 miliarde Euro ce nu sunt alocate pentru proiecte de investiţii la nivel local. Asta e o problemă mare, ce denotă atât lipsa de viziune la nivel local, cât şi lipsa de capacitate. De asemenea prin acest top am vrut sa acoperim cât mai bine spectrul politic şi teritoriul geografic, pentru a da exemple bune care să fie luate şi imitate de cât mai multe comunităţi şi administraţii”, arată Graţian Mihăilescu, coordonatorul proiectului.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

SC LDP Dâmbovița închiriază utilaje
VEZI AICI DETALII LICITAȚIE

Articolul Urmator

Bănuit de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, înternat la sectia de psihiatrie 

Ultimele Articole

ECO-VOLUNTARI ÎN MUNȚII BUCEGI

În perioada 15-19 iulie 2024, un grup de 40 de tineri din județele Dâmbovița și Ilfov (în mare parte, de la Școala nr. 4 Moreni, coordonați de doamna profesoară Mirela Vasile, dar
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele