Noapte
Zi
21 March 2018
1 min read

Se fac pași importanți pentru revenirea la manualul unic

Marți, 20 februarie a.c. deputații români au adoptat  cu 191 voturi “pentru”, 97 “împotrivă” şi trei abţineri, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 76/2017 prin care Editura Didactică şi Pedagogică se transformă în societate pe acţiuni, scopul fiind acela de editare a manualelor școlare obligatorii. Acest demers reprezintă un prim pas în procesul de revenire la manualul unic.

În cursul anului trecut, mai mult de 200 de personalități din domeniul culturii sau al învățământului au solicitat Minusterului Educației, condus la acea vreme de către Liviu Pop, renunțarea la  „monopolizării manualelor, la impunerea manualului unic sau la cosmetizarea acestei acțiuni sub fardul gros al așa zisei licitații de autori”.

Prin votul favorabil pe care l-am acordat pentru această Ordonanță de Urgență, punem punct haosului care a existat în ultimii ani, în ceea ce priveşte manualele şcolare. De acum înainte, acestea vor fi editate de stat, prin societatea nou-înfiinţată, la solicitarea directă a Ministerului Educaţiei.

Sunt ani de zile de când, la fiecare început de an şcolar, ne confruntăm cu o criză de manuale, în principal din cauza contestaţiilor la licitaţiile care se organizau în vederea desemnării firmei care să se ocupe de editare. Odată cu înfiinţarea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică SA, societate de interes naţional cu capital integral de stat, toate aceste probleme vor deveni istorie!

Societatea Editura Didactică şi Pedagogică SA, societate de interes naţional, cu capital integrat de stat, va edita:

– Manualele şcolare pentru învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal, în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale

– Manualele pentru şcolile profesionale şi de maiştri

– Alte lucrări necesare învăţământului.”, precizează deputatul social democrat Corneliu Ștefan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Bărbat din Poiana găsit înecat în pârâul Ciorogârla (VIDEO) 

Articolul Urmator

Dâmbovița: Școlile vor fi închise

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele