Noapte
Zi
8 May 2018
1 min read

8 Mai, Ziua Internațioanală a Crucii Roșii și Semilunii Roșii

8 Mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, este un moment de reamintire a celor 7 Principii Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie: umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate, universalitate.

Această dată reprezintă data de naștere a lui Henry Dunant (născut 8 Mai 1828) – fondator al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (C.I.C.R.) – beneficiarul primului Premiu Nobel pentru Pace, părintele Mișcării de Cruce Roșie. Prima Zi Internațională a Crucii Roșii a fiind sărbătorită la 8 Mai 1948.

Pentru marcarea acestui eveniment, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița va organiza astăzi,  pe Platoul Prefecturii din Municipiul Târgoviște,  un stand de sănătate unde se vor evalua glicemia, tensiunea arterială, se vor efectua consilieri cu privire la adoptarea unui mod de viață sănătos, se vor distribui materiale informative și se vor efectua demonstrații de acordare a primului ajutor.

Tema din acest an pentru a marca Ziua Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie este Zâmbește. Sărbătorim dăruirea și impactul Crucii Roșii și al Semilunii Roșii, valorificând puterea unuia dintre cele mai universale simboluri –zâmbetul, și împărtășind povești pozitive despre schimbare și speranță prin intermediul apelului la acțiune Împarte ce te face să zâmbești.

Un zâmbet este semnul universal al fericirii, mângâierii și împlinirii. Pentru un voluntar, acesta înseamnă o muncă bine făcută. Pentru o persoană afectată de criză, poate însemna că cineva este pregătit și dornic să ajute. Vrem să valorificăm puterea acestui simbol pentru a celebra dăruirea și impactul Crucii Roșii și Semilunii Roșii, precum și al voluntarilor și angajașilor acesteia.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

LDP Dâmbovița, motoarele turate pentru modernizarea drumurilor județene (VIDEO)

Articolul Urmator

Vrei să fii jandarm? Au început înscrierile la școlile de profil 

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele