Noapte
Zi
11 August 2018
2 mins read

Investițiile din șapte comune dâmbovițene au fost verificate

În majoritatea comunelor din județ, autoritățile locale desfășoară diferite proiecte ce au în vedere dezvoltarea comunităților, proiecte care sunt finanțate prin mai multe programe, fie cu bani de la Guvern, fie fonduri europene, fie din buget propriu.
Vineri, o parte dintre acestea au fost vizitate de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, alături de senatorul Adrian Țuțuianu, aceștia dorind să vadă la fața locului stadiu de implementare al investițiior. De acestă dată au fost vizate localitățile Dragomirești, Butoiu de Sus, Hulubești, Valea Mare, Gura Foii, Crângurile, Cobia, Dragodana și municipiul Târgoviște.
La Dragomirești, prima oprire a avut loc în satul Decindeni, la grădinița cu patru săli, cu program redus, proiect derulat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), în valoare de peste 2.000.000 lei cu termen de execuție luna august a anului viitor.
Alături de primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu și de directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, Cristian Avanu, au fost verificate și lucrările de modernizare a străzilor laterale din comuna Dragomirești (valoare de 6.796.506 lei), dar și cele de reabilitare a DJ 702D Dragomirești – Butoiu de Sus (valoare 10.573.545 lei).
De asemenea au fost analizate și stadiile fizice ale lucrărilor ”Pod peste râul Dâmbovița”, precum și sala de sport din satul Decindeni, dotată cu o tribună de 180 locuri.
La Hulubești au fost verificate lucrările de modernizare la DC 96 Măgura – Hulubești (investiție în valoare 1.772.613 lei), dar și cele la rețeaua de canalizare și stația de epurare, în valoare totală de 9.891.607 lei.
În comuna Valea Mare au fost vizitate căminul cultural, obiectiv finanțat prin Compania Națională de Investiții (valoare – 1.720.000 lei) și centrul civic al comunei, în care s-au realizat alei pietonale, rigole betonate şi iluminat public pe o lungime de 1860 ml de o parte şi de cealaltă a DJ 702A.
Principalul obiectiv asupra căruia s-a concentrat vizita de la Crângurile a fost reţeaua de canalizare pentru ape uzate menajere, investiție în valoare totală de 22.410.522 lei, care se va întinde pe o lungime de 35,5 km.
La Gura Foii au fost verificate lucrările efectuate prin PNDL II, obiectivele ”Modernizare drumuri în comuna Gura Foii”, în și ”Modernizare drum Valea Bumbuia”.
Obiectivele analizate la Cobia au fost: grădinița din satul Căpșuna – finanțată prin PNDL, în valoare de peste 770.000 lei, noul sediu al primăriei – proiect în valoare de 2.476.302 lei și refacerea DJ 702E, în amonte de pod, de la Km 8+587, în valoare de 500.000 lei.
În localitatea Dragodana, la proiectul de modernizare a drumurilor comunale, lucrările se află la 80% stadiu de executare.
Programul vizitei s-a încheiat la fosta Unitate Militară de la Gară, unde urmează a fi realizate mai multe investiții, pe un teren de aproximativ 26 de hectare, respectiv: stadion, locuințe ANL, drum de legătură DJ 720E Gara Târgoviște Sud – Centura Municipiului Târgoviște, rețea de alimentare cu apă și canalizare, în zona drumului de legătură DJ 720E, sediul RAR, amenajare parc public de agrement și centru comercial de tip mall.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Pelerinajul tinerilor creștini – 2018

Articolul Urmator

20.000 de pelerini prezenți la Sărbătoarea Sfântului Nifon

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele