Noapte
Zi
10 August 2018
1 min read

TÂRGOVIȘTE: Sâmbătă, 11 august, Sărbătoarea Sfântului Nifon

Mâine, 11 august a.c., ca în fiecare an, la Târgoviște va avea loc sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarh al Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti. Manifestările religioase vor avea loc în faţa Catedralei Eparhiale, unde se va afla şi racla cu moaştele Sfântului Ierarh.

Ca de fiecare dată, la această mare sărbătoare a creștinătății sunt așteptați să sosească mii de pelerini din tot județul si nu numai.

Manifestările vor începe de astăzi, de la ora 18:00 când credincioșii vor participa la slujba vecerniei Sfântului, după care se vor acorda diplome de excelenţă “Sfântului Ierarh Nifon” elevilor din Eparhie, premianţi ai Olimpiadei de Religie, precum și profesorilor care i-au îndrumat.

De la ora 19:15 va avea loc pelerinajul tinerilor din Eparhia noastră, cu următorul itinerar: Parcul Mitropoliei, Bulevardul Libertății, Calea Domnească, Mănăstirea Stelea, Strada Stelea, Strada Revoluției, Statuia Brâncovenilor (centrul vechi), Piața Mihai Viteazul, Catedrala Mitropolitană.

Sâmbătă, 11 august

Încă de la primele ore ale dimineții, 07:00 – sosirea credincioşilor la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte și închinarea la moaştele Sfântului Ierarh Nifon.

08:50 – Venirea la Catedrală a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon.

09:15 – Începerea Sfintei Liturghii.

11:40 – Cuvântul de învăţătură al Înaltpreasfinţiei Sale adresat clerului şi credincioşilor.

– Acordarea diplomelor de excelenţă “Sf. Ier. Nifon” elevilor din Eparhie, premianţi ai Concursurilor şi Olimpiadelor Naţionale, precum și profesorilor care i-au îndrumat;

-Continuarea închinării la sfintele moaște, până seara târziu.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Dezbatere privind datele cu caracter personal organizată la Consiliul Județean Dâmbovița

Articolul Urmator

Sediile ANAF, dotate cu calculatoare la dispoziția contribuabililor

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele