Noapte
Zi
8 September 2018
1 min read

A fost semnată “Proclamația de la Târgoviște”, act simbolic pentru marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire (FOTO)

A doua zi a evenimentelor din cadrul Zilelor Cetății Târgoviște au debutat prin slujba religioasă susținută de către Înalpresfințitul Nifon, după care mulțimea a pornit în procesiune de la Mitropolie până la Curtea Domnească, acolo unde a avut loc ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște. În cadrul acesteia autoritățile locale, în semn de apreciere pentru muncă și jertfă, au acordat titlul de cetățean de onoare al municipiului pentru 15 veterani de război, din Primul Război Mondial. La ceremonie au fost prezenți, pe lângă consilierii locali ai municipiului Târgoviște, și parlamentarii județuluI, ministrul Rovana Plumb, secretari de stat, șefi de deconcentrate, șefi ai structurilor de apărare din județ, actuali sau foști oameni care au pus umărul la dezvoltarea urbei, dar și reprezentanți ai orașului bulgăresc Târgoviște, cu care municipiul dâmbovițean se află în relații de înfrățire încă din anul 1982.
Pentru a marca așa cum se cuvine împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, autoritățile târgoviștene au semnat, alături de reprezentanți ai unor orașe care au avut un cuvânt important de spus în scrierea istoriei Primului Război Mondial, “Proclamația de la Târgoviște”.  Astel, acest act simbolic a fost semnat de către Înalpresfințitul Arhiepiscop Nifon, de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, de primarul municipiului Câmpulung, Argeș, Liviu Târoiu, și reprezentanți ai municipiilor Blaj, Suceava , Iași și Constanța.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

15 veterani de război au fost declarați Cetățeni de Onoare ai municipiului Târgoviște (FOTO)

Articolul Urmator

Carla’s Dream, Lidia Buble și Antract, în concert la Târgoviște

Ultimele Articole

ECO-VOLUNTARI ÎN MUNȚII BUCEGI

În perioada 15-19 iulie 2024, un grup de 40 de tineri din județele Dâmbovița și Ilfov (în mare parte, de la Școala nr. 4 Moreni, coordonați de doamna profesoară Mirela Vasile, dar
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele