Teatrul Tony Bulandra începe anul 2019 cu două evenimente de mare valoare: Spectacolul de muzică și poezie “Dor de Eminescu” cu Ion Caramitru și Aurelian Octav Popa – luni, 14 ianuarie, ora 20:00 și Concertul Extraordinar al Corului Regal, sub bagheta dirijorului Andrei Stănculescu concertând pentru prima oară în Târgoviște – marți, 15 ianuarie, ora 19:00, ambele evenimente având loc în Sala Mare
„Dor de Eminescu” este mai mult decât un recital de versuri, este o poveste despre sentimentele, atitudinile, convingerile fiecăruia dintre noi, brodate abil în vers și proză, alcătuită din scrierile literare și filosofice ale lui Eminescu. Muzica originală a clarinetistului Aurelian Octav Popa nu acompaniază cuvântul, ci completează povestea, transmițând și continuând ideile rostite de către Maestrul Ion Caramitru. Cei doi artiști dialoghează, astfel, într-o formulă scenică inedită, prezentând un spectacol alcătuit pe baza unor selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet național.
Corul Regal este un ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, majoritatea dintre ei fiind studenţi și absolvenți ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Corul Regal a fost inaugurat la 6 iulie 2012 printr-un concert care a avut loc în Sala Regilor din incinta Palatului Elisabeta, în prezenţa Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române şi a Alteței Sale Regale Principele Radu al României. Apoi, în data de 28 februarie 2013, în Sala de Muzică a Castelului Peleş din Sinaia, Corul Regal a susţinut un recital extraordinar, ocazie cu care ansamblul a primit Diploma de Înalt Patronaj Regal oferită de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. Corul Regal are ca scop principal promovarea muzicii culte româneşti, atât prin abordarea creaţiei compozitorilor consacraţi, cât şi prin prezentarea în primă audiţie a lucrărilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta susţine şi repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale. În plus, ansamblul doreşte să promoveze arta corală în rândul publicului românesc, și urmăreşte creșterea vizibilității artei corale românești la nivel european și mondial.