Programul Național de Dezvoltare Locală -PNDL- a fost lansat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice, pentru prima dată, în anul 2013 și reprezintă sursa principală de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii locale. Programul are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultură, sport.
La nivel național, în prima etapă au fost finanțate peste 4600 obiective de investiții, iar în cea de a doua, care a debutat în 2017, 9500 de proiecte și-au găsit, astfel, sursa de finanțare.
În ceea ce privește județul Dâmbovița, situatia arată astfel: pentru PNDL 1 au fost alocați peste 336 milioane de lei, dintre care s-au decontat peste 250 milioane de lei, fiind astfel finanțate 131 de obiective de investiții, dintre acestea 99 fiind finalizate.
Pentru cea de a doua etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală, unitățile administrativ teritoriale au la dispoziție aproximativ 750 milioane de lei, pentru un total de 276 proiecte, iar pentru 242 au fost semnate contractele de finanțare.