Noapte
Zi
5 March 2019
2 mins read

Patru sportivi târgovișteni, parte din lotul României la Jocurile Mondiale Special Olympics (VIDEO) 

În această luna, în perioada 14-21, la Abu-Dabi, au loc Jocurile Mondiale Special Olympics, competiție sportivă dedicată sportivilor cu dizabilități mondiale. Astfel, primăria Târgoviște va sprijini participarea lotului național al României, din care fac parte și doi târgovișteni, Bianca Ioniță și Daniel Tudorache, alături de partenerii lor, Raluca Diaconu și Vasilică Cimpoieri. Echipa târgovișteană va participa la sportul “bocce” antrenată fiind de Toma Radu Gabriel.

Evenimentul este unul grandios la care vor fi prezenți peste 7000 de sportivi din 190 de țări ale lumii.

“Cu mândrie spun acest lucru, primăria Târgoviște a ales să sprijine delegația României la Jocurile Mondiale Special Olympics, ceea ce reprezintă cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale, evenimentul având loc chiar luna aceasta.

Din lotul României fac parte și doi sportivi târgovișteni, ei sunt Bianca și Daniel, cei care ne reprezintă la bocce, disciplina la care participă, alături de partenerii lor Raluca și Vasile. De asemenea, echipa este antrenată de domnul Toma, cel care a mai colaborat cu noi. Vreau să menționez faptul ca anul trecut, spre exemplu, jocurile naționale Special Olympics au fost organizate în municipiu, la Complexul de Turism și Natație.

Așadar, în perioada 14-21 martie, la Abu Dhabi, are loc această competiție, primăria municipiului Târgoviște, alături de primăria municipiului București și de Consiliul Județean Bacău reprezintă administrațiile locale din România care sprijină participarea lotului României la această competiție. Este un concurs cu foarte mulți participanți, o competiție cu totul și cu totul deosebită și este o onoare pentru noi că avem reprezentanți  la această disciplină  și că România contează pe sportivii târgovișteni la acest eveniment. Dincolo de dimensiunea sportivă a situației,  cred că foarte important este exemplul pe care îl dau acești sportivi, acești oameni implicați în acest gen de activități. Atunci când există voință, atunci când există curaj, atunci când există hotărâre și ești perseverent, poți realiza orice. Sunt convins că echipa României va avea rezultate deosebite”., Cristian Stan, primar.

Mocanu Viorel, director sportiv la Special Olympics:” Evenimentul este unul grandios, vor participa peste 7000 de sportivi din 190 de țari, la 24 de discipline de tip olimpic. Delegația țarii noastre este formată din 35 de sportivi, înscriși pentru 8 discipline. Vrem să mulțumim în mod sincer și profumd primăriei Târgoviște pentru susținere, este foarte importantă pentru noi participarea la acest eveniment, la acest tip de competiție, chit că este una pe plan local, national, mondial, promovează sportul, dar mai ales promovează integrarea acestor sportivi speciali în societate”.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

11 milioane de euro pentru combaterea violenței domestice

Articolul Urmator

De 8 Martie, intrare gratuită pentru doamne și domnișoare la muzeele dâmbovițene

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele