Noapte
Zi
6 March 2019
1 min read

Planul național pentru hepatite va fi funcțional din luna mai

Potrivit ministrului Sănatății, Sorina Pintea, Planul National pentru hepatite va fi funcțional începând cu luna mai. Potrivit ultimelor date, în România există peste 550.000 de persoane care suferă de hrpatita C, cel mai mare număr din Europa.
„Ministerul Sănătăţii are un plan naţional pentru hepatite, care va deveni operaţional din luna mai a acestui an şi va cuprinde anumite obiective şi direcţii de acţiune. În acest domeniu, hai să spunem că facem destul de mult (…) Există o marjă de aproximativ 170 de pacienţi care nu sunt complianţi la tratamentele pe care le avem, dar noi am modificat anul trecut legislaţia astfel încât să putem achiziţiona medicamente ţintite pentru pacienţii care nu răspund tratamentului pe care îl achiziţionăm în acest moment. Fiind achiziţii pe contracte cost-volum, putem să includem pacienţii în program”, a declarat,  ministrul Sănătății în cadrul uneiconferinţe de presă organizată la Institutul Clinic Fundeni.
Astfel, pacienții care se vor prezenta la Institutul Fundeni, Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie Iaşi şi la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie Timişoara, vor beneficia gratis de testări rapide pentru depistarea virusului hepatitei C.
„Proiectul integrat de testare-diagnostic-tratament pentru subiecţii cu risc crescut de hepatită C care se adresează unităţilor medicale din România: HepC Awareness-Linkage to care-Epidemiological-Research-Treatment (HepC A.L.E.R.T.), dezvoltat de Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie (SRGH), în parteneriat cu Institutul Clinic Fundeni şi Centrele de Gastroenterologie şi Hepatologie din ţară (Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara), Romanian Association for Liver Diseases (RoALD) şi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (APAH), are ca obiectiv principal punerea în practică la nivel instituţional în România a Strategiei Globale de Sănătate de Eliminare a Hepatitelor Virale ca ameninţare pentru starea de sănătate a populaţiei până în anul 2030”, au precizat reprezentanţii Insitututlui Clinic Fundeni.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Distruge zidul indiferenței! Traficul de persoane poate fi prevenit (VIDEO) 

Articolul Urmator

GĂEȘTI: Contrabandiști de tigarete, luați pe sus de polițiști 

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele