Noapte
Zi
2 April 2019
3 mins read

Primarii PNL recunosc, PNDL este un program bun pentru dezvoltarea comunităților locale

Prezent săptămâna trecută la Târgoviște pentru semnarea a două proiecte pentru modernizarea UPU și ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dar și a altora destinate dezvoltării comunitaților locale, proiecte finantate prin bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, a tinut să facă anumite precizări despre importanța acestui program. Suciu a subliniat faptul că, deși cei din opozitie, liberalii, îl contestă, primarii, “cei care intră primii în contact cu nevoile comunităților locale”, au numai cuvinte de laudă.

”În afară de prooiectele foarte importante pe care le-am semnat la Târgoviște, vreau să discut puțin și să fac unele precizări și din punct de vedere politic. În ultima vreme am auzit foarte multe prostii, prea multe minciuni aruncate în spațiul public. Am auzit un politician buclucaș de la cel mai înalt nivel, începând cu președintele României, iar apoi alții, care spuneau că, cel puțin în sănătatea din țară nu se întâmplă nimic, și tocmai astăzi (n.r. 27 martie) am semnat contracte exact pentru modernizarea și dotarea unei unități spitalicești. De asemenea, am mai auzit un președinte de partid și un candidat la europarlamentare care spuneau că PNDL ar trebuie să fie închis atunci când vor ajunge ei la guvernare, că este un program care s-a dovedit a fi o pușculiță de partid.

Am discutat cu primaii de toate culorile politice și am trecut în revistă cele 407 obiective de investiții care se derulează în județul Dâmbovița prin PNDL, din toate orașele și comunele acestui județ. Acestea înseamnă 1,1 miliarde de lei, doar prin PNDL. Și am auzit oameni și primari PNL, și o spun cu toată sinceritatea, care ne spuneau cum acest program este foarte bun pentru ei și pentru comunitățile lor. Am rugămintea la politicienii care se află într-o veșnică campanie electorală, ca atunci când fac afirmații, să-și mai întrebe primarii, pentru că, până la urmă, ei știu cel mai bine. De la niciun primar nu am auzit să spună altceva. Acest program revoluționar, creat în 2013 de către Liviu Dragnea, care are, la nivel național, alocați peste 10 miliarde de euro, este un program pentru români, pentru comunități, indiferent de cine le conduce.

În altă ordine de idei, exceptând PNDL, doar în județul Dâmbovița, și doar prin acest minister pe care ăl conduc, se derulează investiții și proiecte de 2,7 miliarde de euro, și asta înseamnă cele 407 proiecte de investiții, înseamnă investiții prin CNI, prin ANL, prin Programul Național de Cadastru, și așa mai departe.Atâta timp cât ne-am luat un angajament, ca până în 2020 să ne ducem toate proiectele la capăt, vreau să fiți siguri că acest lucru se va întâmpla.

Vreau să vă spun ce face Guvernul României pentru dâmbovițeni, și, cifrele nu mint niciodată,  și dacă alți politicieni din opoziție iși maschează neputința prin astfel de afirmații, cel mai bine este să le răspunde cu cifre. Așadar, în județul Dâmbovița se derulează 43 de investiții în ceea ce privește apa și canalizarea, construim și reabilităm 152 de unități de învățământ, reabilităm și asfaltăm 138 de drumuri, construim și reabilităm 66 de obiective sanitare, facem, de la 0, 18 poduri, construim 11 instituții publice, și în 16 localități avem proiecte pentru iluminatul public, mai facem și locuințe pentru romi, mai facem și locuințe prin ANL. Cred că aceasta este cartea noastră de vizită, nu alte povești politicianiste. Noi chiar ne ținem de cuvânt.”, a precizat demnitarul.

Mai mult, în cadrul întâlnirii cu edilii dâmbovițeni, chiar un primar PNL,  a recunoscut faptul că PNDL-ul i-a fost de mare ajutor, foarte multe fonduri fiind atrase pentru proiecte de investiții pentru dezvoltarea comunei.

” “Sunt primar PNL și sunt colega tuturor primarilor din țară. Nu fac decât o singură politică: de dezvoltare a comunei mele. PNDL-ul este un program bun, recunosc, atâta vreme cât putem să rezolvăm problemele comunitățiI. Sunt beneficiar, de când a început, pe fiecare, de la Ordonanța 28, apoi PNDL I, PNDL II și sper ca și pe PNDL III.”, a precizat Teodora Anghelescu.

Comuna Bezdead a beneficiat de patru mari proiecte derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală în valoare totală de peste 7 milioane de lei:

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Clădirea primăriei va fi iluminată în albastru de „Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului”

Articolul Urmator

De-a alba neagra la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița
Niculina Sandu, din nou, revocată din funcție

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele