Noapte
Zi
13 May 2019
4 mins read

Caravana Smart City a ajuns la Târgoviște

Astăzi, în sala de Consiliu a primăriei Târgoviște, autoritațile publice locale și locale au luat parte la Caravana Smart City. În deschiderea evenimentului, primarul Cristian Stan a susținut o scurtă prezentare a viziunii, soluțiilor și beneficiilor unui oraș Smart.

„Caravana Smart City reprezintă un program național de promovare a soluțiilor smart city, program care este patronat de Guvernul României și de Ministerul Energiei. A fost o dezbatere deosebit de interesantă, o dezbatere care s-a întins pe parcursul câtorva ore și cred că am reușit împreună să învățăm câteva lucruri importante despre ceea ce înseamnă conceptul de smart city. Trebuie menționat faptul că Primăria Municipiului Târgoviște, în acest moment, pe proiectele pe care le-a depus în vederea finanțării și mă refer la proiectul pe zona de mobilitate urbană, la proiectul pe zona de eficientizare energetică, reducerea consumului pe zona de iluminat public, la proiectele privind cele patru stații de încărcare, atinge elemente importante ale zonei de smart city… M-aș referi, cu titlu informativ, spre exemplu, la faptul că toate stațiile de călători din municipiul Târgoviște, care urmează să fie realizate pe proiectul privind mobilitatea urbană, pe Axa 4, vor fi stații independente din punct de vedere energetic, vor oferi informații importante, va exista un sistem de management al traficului de natură să furnizeze administrației locale informații importante despre numărul de călători din mijloacele de transport, dacă sunt sau nu sunt întârzieri și așa mai departe… De asemenea, și în cele 40 de autobuze pe care administrația locală târgovișteană urmează să le achiziționeze (de fapt 28 în primă fază, pentru care deja am lansat achiziția publică de execuție, urmând ca încă 12 să fie achiziționate în etapa a doua) avem numeroase elemente care țin de zona de smart city, plecând de la sistemul de ticketing, de la informațiile pe care le au la dispoziție călătorii și până la sistemul integrat de gestionare a traficului sau sistemul prin care este înregistrată viteza cu care se deplasează autobuzul sau eventuale incidente, este un fel de „cutie neagră” asemănătoare celor de la avioane care permite în orice momente a se controla modul în care un anumit vehicul este condus în municipiul Târgoviște, fără ca acel conducător să aibă posibilitatea de a interveni asupra acestui echipament.

A fost numai o coincidență că această Caravană Smart City a venit la Târgoviște în ziua în care am semnat contractul de licențiere pentru prima aplicație, care urmează să fie implementată în următoarele 2-3 săptămâni la nivelul municipiului, de promovare turistică pe de-o parte și de raportare și de urmărire a incidentelor din municipiul Târgoviște. Este vorba de o aplicație care permite îmbunătățirea activității de promovare turistică, o aplicație integrată în care vor fi menționate toate elementele care compun oferta turistică a municipiului Târgoviște, atât cele publice, cât și cele private, iar pe zona de incidente, orice utilizator, orice persoană care dorește să reclame un incident va putea să facă acest lucru prin intermediul telefonului mobil. Aplicația va putea fi descărcată de pe AppStore sau de pe Magazin Play. Poate trimite poze, va exista și o hartă interactivă și vom ști exact de unde se raportează incidentul respectiv și, lucrul cel mai important, utilizatorul poate să urmărească reclamația pe care a făcut-o și va vedea în orice moment care este stadiul reclamației realizate. În partea cealaltă, la nivelul Primăriei va exista un dispecerat de unde vor fi preluate aceste reclamații online, vor fi distribuite, iar noi, managementul Primăriei, vom avea posibilitatea de a urmări și de a vedea în orice moment unde se găsește acea reclamație. Este foarte simplu de autentificat, se descarcă aplicația și pe baza numărului de telefon sau pe baza social media (contului de Facebook) o persoană se poate conecta, devine utilizator, poate să facă reclamații, poate să primească informații de la administrația locală despre o situație în care traficul este blocat într-o anumită zonă, despre situațiile în acre se realizează anumite lucrări. Este o aplicație care la momentul de față funcționează în Sibiu și funcționează cu rezultate foarte bune și sperăm ca și la Târgoviște să putem să realizăm acest lucru cu succes.

Așadar a fost o dezbatere foarte interesantă pentru noi, ca administrație publică locală, și cred că foarte multe din ideile care au fost prezentate vor putea să fie implementate la nivelul municipiului Târgoviște”, precizează acesta.

În completare,  Cristina Florescu, coordonator Caravana Smart City a adăugat:

„Caravana Smart City este un program național, este primul program de promovare a conceptelor smart city din România. Suntem deja la cea de-a doua ediție, proiectul a început în 2017… Dacă în prima ediție am promovat conceptul smart city și beneficiile, acum deja vorbim despre proiecte implementate sau în curs de implementare. Ne-am bucurat foarte tare să ne aflăm aici, îi mulțumesc domnului primar pentru deschiderea demonstrată către nou, către inovare, către proiecte de tip smart city. Astăzi a fost o premieră pentru caravana noastră, pentru proiectul nostru, este pentru prima dată când am ajuns la un alt nivel, la nivelul schimbului de experiență între autorități, sper să nu fie și ultima dată, să fie doar prima. L-am avut alături de noi pe domnul Ioan Gâf-Deac, de la Primăria Sectorului 4, care ne-a prezentat câteva exemple de proiecte realizate în cadrul sectorului, așa cum și gazda noastră, Primăria Municipiului Târgoviște, prin domnul primar Cristian Stan, ne-a oferit proiecte concrete de tip smart city, am descoperit o multitudine de proiecte de tip smart city în diverse stadii de implementare. Salutăm deschiderea domnului primar și suntem convinși că lucrurile vor evolua într-un ritm accelerat în următoarea perioadă”.

La conferință au mai participat parlamentarii dâmbovițeni Carmen Holban și Corneliu Ștefan, subprefectul Florina Mureșan, viceprimarul Monica Ilie, reprezentanți ai Caravanei Smart City.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Accident grav pe autostrada A1
A intervenit un elicoperter SMURD (VIDEO)

Articolul Urmator

Rovana Plumb vine cu vesti bune pentru agricultori! Guvernul a aprobat funcționaarea Camerei de Comerț “Unirea”

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele