Noapte
Zi
21 May 2019
2 mins read

Tânăr, bănuit de furtul a 400 lei, reținut de polițiștii

În cursul zilei de ieri, polițiștii târgovișteni au reținut pentru 24 de ore, un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Perșinari, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Astăzi, 21 mai a.c., cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște cu propunere de arestare preventivă. El este bănuit că, în noaptea de 5 spre 6 aprilie a.c., ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din Târgoviște și ar fi sustras 400 de lei.

Pentru a preveni furturile din societățile comerciale, poliţia dâmboviţeană le recomandă agenţilor economici o serie de măsuri de protecţie:

“Stabiliţi o strategie de siguranţă a magazinului pentru prevenirea furturilor în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi asiguraţi-vă că tot personalul o cunoaşte şi o respectă.

Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte-potenţiali infractori. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.

Pe cei mai mulţi dintre infractori, o abordare de genul „pot să vă ajut cu ceva?” sau „vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?” îi va determina să-şi abandoneze planurile.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un persoanal bine instruit.

Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.

Amplasaţi în special în locurile cu risc ridicat plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Prezentaţi produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.

Protejaţi bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.

După terminarea programului, lăsaţi casa de marcat deschisă şi în mod vizibil lipsită de bani pentru a descuraja orice infractor aflat în căutare de bani lichizi.

Depuneţi zilnic la instituţiile bancare sumele acumulate; alternaţi traseele şi programul de deplasare, fiind indicat să fiţi însoţit de o persoană de încredere;

Se recomandă ca pentru transportul sumelor mari să se apeleze la serviciile unor firme specializate.”, informează IPJ Dâmbovița.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ajunge mâine în Dâmbovița

Articolul Urmator

Soț și soție, găsiți decedați în casă

Ultimele Articole

3 SUD EST în concert, la Târgoviște! 

Experimentează un concert unic alături de 3 SUD EST. Cel mai frumos cadou din primavară poate crea cele mai intense Amintiri!Pe 29 Martie 2025, lasă-te purtat de magia muzicii și vino alături
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele