Noapte
Zi
19 May 2020
1 min read

Ionel Petre, președinte ALDE Dâmbovița, a răspuns apelului de donare de sânge al Centrului de Transfuzie Sanguină

Criza pe care o cunoaște sistemul de donare de sânge în această perioadă este una îngrijorătoare. Potrivit celor mai recente statistici, doar 1,7% dintre români donează, la centrele de transfuzie sangvină adunându-se aproximativ 1500 pungi cu sânge.
Numărul donatorilor este insuficient față de cererea care există din partea unităților medicale, mai ales în ceea ce privește grupele rare de sânge cu RH negativ sau A pozitiv.
În acest context, Ionel Petre, președinte ALDE Dâmbovița, a răspuns pozitiv apelului făcut de către Centrul de Transfuzie Sanguină Târgoviște, și, împreună cu alte 10 persoane au mers în această dimineață și au donat sânge.

WhatsApp Image 2020-05-19 at 13.11.29
”Am fost astăzi la Târgoviște pentru că mi s-a transmis că Centrul de Transfuzie de la Târgoviște este în colaps, are probleme majore cu donarea de sânge. Am mobilizat 10 persoane, până acum, și vom dona sânge. Din păcate nu s-a răspuns foarte bine la apel în mediul politic, așa că am convocat punctul de lucru din Dâmbovița al firmei unde lucrez acum și am reușit să adun câteva persoane care au dorit sa doneze. Fac un apel ca cei care pot, și respectă bineînțeles rigorile legii și măsurile de acces, să meargă să doneze sânge pentru că pe lângă faptul că din punct de vedere moral stăm mai bine și fizic cu siguranță după donare corpul reacționează mai bine și cred ca și din umanitate trebuie să facem astfel de gesturi. Fac un apel așadar la târgovișteni, la dâmbovițeni, să meargă să doneze sânge. Doamna doctor Iulia Stanciu, de la Centrul de Transfuzie, m-a rugat să invit lumea să facă acest gest… Sper să mobilizez oamenii și pe linie politică pentru că se pare că unde disciplina este mai împământenită și mai verificată este ok, iar pe linie politică se pare că asistăm un pic la feminizarea bărbatului. Din păcate această remarca a mea a plecat de la faptul că am făcut un apel la colegii mei mai tineri și mai în vârstă, femei și bărbați, pentru a dona sânge și mi-au răspuns prezent doar trei femei de la Organizația de Femei, bărbații au avut varii motive.”, a precizat Ionel Petre.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Noile reguli din transportul public de persoane

Articolul Urmator

Bilanț COVID 19: La nivel național 17.191 persoane infectate, 10.166 vindecate 

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele