Noapte
Zi
10 July 2020
2 mins read

Viceprimar Monica Ilie:”Nu pot să nu mă minunez de lipsa de viziune și demagogia liberalilor târgovișteni” 

Viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, le dă replica liberalilor târgovișteni vizavi de un proiect pe care aceștia din urmă doresc să-l implementeze în cazul în care ar câștiga alegerile locale din toamna acestui an.

“Mărturisesc faptul că nu urmăresc conferințele PNL, dar citesc presa și nu pot să nu mă minunez de lipsa de viziune și demagogia liberalilor târgovișteni. Înainte de a ajunge la subiect,  o remarcă: comunicatul prin care ați răspuns comentariului meu cu privire la proiectul ,,Școală după școală” dovedește că ați citit, dar nu ați înțeles nimic.

Astăzi, am văzut un articol despre un alt proiect propus de PNL, în domeniul educației: ,,Să vorbim despre integrare”. Spun domniile lor aici că vor să identifice copiii care au studiat în afara țării și au revenit, vor să identifice mediatorii școlari și să ajute acești copii să se integreze. Foarte frumos!

Ce mă uimește este seninătatea cu care sunt prezentate niște lucruri pe care le puteau înfăptui, dar s-au opus lor sau nu au făcut nimic până acum. Și ca să spun clar, ca la școală: NU, Primăria Târgoviște nu se opune educației,  nu suntem împotriva programelor și proiectelor educaționale,  suntem împotriva lipsei de rigoare și a demagogiei cu care le prezentați!”, precizează Monica Ilie.

De asemenea, aceasta îi sfătuiește pe cei din opoziție ca înainte de a lansa anumite afirmații să cerceteze și să se documenteze asupra a ceea ce lansează în spatiul public. Aceasta cunoaște foarte bine situația elevilor și ceea ce ține de structura educațională a municipiului Târgoviște, din punct de vedere administrativ, dar și din punct de vedere al cadrului didactic.

“Înainte de a oferi câteva date de cum se ocupă Primăria de acești copii aflați în risc, date pe care niște aspiranți serioși la ,,scaunele administrative” era necesar să le cunoască, vă întreb dacă știți câți mediatori școlari a aprobat ISJ Dâmbovița pentru școlile din Târgoviște anul trecut,  de exemplu. Vă spun eu: niciunul! Nu era nevoie?

Ordinul 1539/ 2007 și Metodologia aferentă reglementează identificarea unităților școlare care vor furniza servicii de mediere școlară,  prin aplicarea unui set de criterii, iar apoi solicitarea este transmisă spre aprobare Inspectoratului. În Târgoviște există nevoia de mediatori, ca să fie clar, dar nicio solicitare nu a fost aprobată de ISJ Dâmbovița sau a fost înăbușită din fașă, nici măcar o jumătate de normă la școli care au nevoie acută de mediator și pe care le cunoaștem cu toții!

Tocmai pentru că există copii aflați în risc, tocmai pentru că nu au fost aprobate aceste solicitări, Primăria municipiului Târgoviște,  prin DAS, are în monitorizare 428 de copii, cu planuri individuale de intervenție. Toți acești copii provin din medii defavorizate,  sau au părinții plecați în străinătate, sau prezintă risc de abandon școlar. Fiecare este consiliat, este monitorizat acasă și la școală, de asemenea reprezentanții legali.

Un exemplu concret,  în această perioadă a pandemiei, de când s-au închis școlile am cunoscut situația tuturor celor 428 de copii, permanent s-a ținut legătura cu reprezentanții legali, cu școala,  am știut cum sunt îngrijiți,  cum au încheiat anul școlar,  au fost consiliați pe diverse teme. S-au încheiat sute de note telefonice, de monitorizări, de planuri de servicii și aș putea detalia până mâine, pentru că și în domeniul social și educațional activitatea Primăriei Târgoviște este intensă și constantă.

Dar ca să vii cu un proiect de așa zisă ,,sensibilizare” a opiniei publice când nu ai aprobat niciun mediator școlar în oraș, la nicio școală, este, din nou, doar poveste.” adaugă viceprimarul.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Partidul Ecologist Organizația Moreni și-a lansat candidatul pentru primăria municipiului

Articolul Urmator

A fost votată noua lege a carantinei! Principalele prevederi! 

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele